Zuid Korea rondreis per huurauto, 17 dagen

Zuid Korea rondreis per huurauto

Seoul –Soraksan – Gangneung – Andong –  Gyeongju – Busan – Jeju  – Seoul

In deze Zuid Korea rondreis maakt u gebruik van een eigen huurauto waardoor u de mogelijkheid heeft om ook minder bezochte plaatsen aan te doen. Naast een uitgebreide kennismaking met de drukke hoofdstad, bezoekt u het Nationaal Park Soraksan, u verkent de oostkust van Zuid Korea en u overnacht in een traditionele Hanok op het platteland. Ook de historische stad Gyeongju en de bruisende havenstad Busan staan op het programma. U sluit de Zuid Korea rondreis af met een paar dagen op het subtropische eiland Jeju.

  • Alle vrijheid en flexibiliteit door eigen huurauto
  • Overnachting in traditionele Hanok op platteland
  • Wandelen in Nationaal park Sorak en Jeju eiland

Deze individuele Zuid Korea rondreis op maat is te boeken vanaf € 1.675,-  inclusief transport, hotels en ontbijt.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

Zuid korea rondreis per huurauto 17 dagen - iki Travels

Zuid Korea rondreis per huurauto van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Seoul

U vertrekt vanaf Schiphol of vanaf Brussel naar Seoul, de bruisende hoofdstad van Zuid Korea.

Dag 2 Seoul

Vanaf de luchthaven van Seoul zijn er verschillende manieren om naar de stad te komen. De metro tussen de luchthaven en de stad start als een bovengrondse trein maar duikt in Seoul ondergronds. Alternatief voor de metro is de airportbus.

In de drukke stad Seoul, vormt de bijna 6 kilometer lange Cheonggyecheon-stroom een oase van rust. De stroom was jaren gedempt maar is door de vorige burgemeester van Seoul weer in ere hersteld. De smalle stroom ligt onder straatniveau en snijdt dwars door het centrum van de stad.  Op zwoele zomeravonden vormt de rivier met zijn oever een romantische ontmoetingsplek voor de inwoners van Seoul. Een aangename eerste kennismaking met de stad.

Dag 3 Seoul

Ga verder op onderzoek in het overweldigende Seoul. Bezoek de eeuwenoude paleizen, laat je onderdompelen in de drukte van de Namdaemon markt of bezoek de winkelcentra en verwonder je over de moderne architectuur van Designplaza.

Dag 4 Seoul

Bezoek het hippe Gangnam, het stadsdeel ten zuiden van de rivier dat sinds de hit “Gangnam style” volop in de belangstelling staat. Voor een schitterend uitzicht over de stad moet u op de Namsan berg zijn, u heeft een prachtig uitzicht vooral wanneer bij het vallen van de avond de neonverlichting de stad kleurt. Sluit de dag af met een heerlijke Koreaanse barbecue in de bruisende uitgaanswijk Hongdae,

Dag 5 Seoul – Panmunjon (optioneel)

’s Ochtends wordt u opgehaald in uw hotel voor een dagexcursie naar de DMZ (demilitarized zone). Dit is de grens tussen Noord- en Zuid-Korea. Beide landen leven officieel nog in een staat van oorlog met elkaar en de grensstreek is dan ook zeer zwaarbewaakt. Op één plek wijkt het prikkeldraad terug – de “Joint security area” – waar de bekende blauwe barakken staan. Hier is in het verleden diplomatiek overleg tussen beide regeringen gevoerd. Een bijzondere excursie, omdat de spanning tussen beide landen hier zo overduidelijk voelbaar is.

Dag 6 Seoul – Sokcho

Vandaag staat er bij een gerenommeerd verhuurbedrijf een huurauto voor u klaar. De auto is voorzien van een Engelstalige GPS. U laat de drukte van Seoul achter u en na ongeveer 3 á 4 uur rijden bereikt u de kustplaats Sokcho. Doe u tegoed aan de verse vis die overal aangeboden wordt; de lokale specialiteit is gevulde inktvis.

Dag 7 Soraksan

Sokcho is de uitvalsbasis voor een actieve dag in Sorak National Park. In het park zijn diverse wandelroutes aan gegeven. Voor elke wandelaar is er een passende route te vinden, van een 10 uur durende tocht tot een ritje met de kabelbaan. Voor de meeste van onze reizigers volstaat de route van 5 uur. Het eerste deel van deze tocht is redelijk eenvoudig, het venijn zit in de laatste 800 meter. Maar uiteindelijk wordt u beloond met een schitterend uitzicht over het nationaal park. In de loop van de dag vervolgt u uw rit naar Gangneung waar u overnacht.

Dag 8 Gangneung – Andong village

Kunstliefhebbers kunnen het museum en de beeldentuin nabij Gangneung bezoeken. Hier kunt u ook aan boord van een afgedankt Amerikaans oorlogsschip, u ziet een eigen gebouwde boot van Noord-Koreaanse vluchtelingen maar het meest spectaculair is de Noord-Koreaans spionage onderzeeër, de boot en het verhaal erachter zullen u nog lang bij blijven.

Aan het eind van de dag arriveert u bij de authentieke Hanok, gevestigd in een boerenwoning in een plattelandsdorp. Na een intensieve dag zult u heerlijk slapen op de traditionele Ondol (Koreaanse verwarmde vloer).

Dag 9 Andong village – Gyeongju

Na het ontbijt is er gelegenheid om het karakteristieke dorp met de vele bijzondere, traditionele woningen te verkennen. Vervolgens is het een korte rit naar de voormalige hoofdstad Gyeongju. Deze historische stad staat vol UNESCO wereld erfgoed sites. Bezoek de grafheuvels van de Shilla koningen (ca 500 n. Chr). De schatten die uit deze grafheuvels tevoorschijn zijn gekomen zijn tentoongesteld in het Gyeongju Nationaal Museum. Een enkele tombe is ook van binnen te zien.

Dag 10 Gyeongju – Busan

Op weg van Gyeongju naar Busan maakt u een ommetje om ongeveer 16 km ten zuidoosten van Gyeongju de Bulguksa tempel en de Boeddhistische Sokkuram Grotto te bezoeken. In de loop van de middag laat u het cultuurhistorische Gyeongju achter u en gaat op weg naar Busan, de 2de stad van Zuid-Korea. Hier levert u de auto weer in.

Dag 11 Busan

Deze bruisende havenstad heeft iedereen wel iets te bieden. Busan is naast een grote havenstad ook een goede strandbestemming! De fraaie stranden zijn omzoomd door ontelbare barretjes, restaurantjes, winkeltjes en boetiekjes. Geen zin in het strand, bezoek dan het grootste warenhuis van Azië of ga dan op verkenning in het kleurrijke stadsdeel Gangcheon village. Kunstschilders hebben dit stadsdeel onder handen genomen en de artistieke wijk kent vele gallerie’s.

Dag 12 Busan

U verblijft in het centrum van de stad. Breng zeker een bezoek aan de gigantische Jagalchi vismarkt. In de directe omgeving van de markt barst het van de restaurantjes waar vooral rauwe vis en een Koreaanse versie van de Japanse sushi wordt gegeten. Naast de vismarkt ligt Gukje markt, een prima plek om nog wat Koreaanse souvenirs in te slaan. Loop ook door Nampo-dong een trendy voetgangersgebied met tal van nieuwe winkels.

Dag 13  Busan – Jeju

Vanuit Busan maakt u een binnnenlandse vlucht naar het vakantieparadijs Jeju, Indien gewenst kunnen wij voor u een auto reserveren. Een auto biedt u veel vrijheid en flexibiliteit om de bezienswaardigheden op het eiland te verkennen. U treft er geologische fenomenen zoals vulkanische lavagrotten die tot de grootste ter wereld behoren, vulkanen, stranden en vissersplaatsjes.

Dag 14  Jeju

U kunt er natuurlijk ook met een huurauto op uit gaan waarbij u de ene dag een rondrit langs de westkust en de andere dag een rondrit via de oostkust maakt. Alternatief voor een dagje per auto is om één of meerdere trajecten van het Olle pad te lopen. Dit pad beslaat 230 kilometer aan wandelpaden rond het eiland.

Dag 15  Jeju

Op Jeju wonen de Haenyo vrouwen. Een matriarchale cultuur waarin vrouwen tot op zeer hoge leeftijd schelpen en zeedieren opduiken uit de omringende zee. Het frappante is dat zij hierbij geen zuurstof gebruiken en toch schijnbaar moeiteloos minuten onder water blijven. Hoewel hun aantallen afnemen kunt u deze vrouwen op enkele plaatsen nog aan het werk zien.

Op het eiland is ook een replica te vinden van het VOC schip “de Sperwer” met een museum over Hendrick Hamel, die destijds boekhouder was aan boord van het schip. Pas héél veel later is er nog een Nederlander geweest die bekendheid heeft verworven in Zuid-Korea; Guus Hiddink, ook hij wordt in dit museum geëerd.

Dag 16 Jeju – Seoul

Vandaag verlaat u Jeju en vliegt u in 1,5 uur naar Seoul. Hier kunt u de laatste souvenirtjes inslaan op de Namdaemon markt of in het “shoppers paradise” Myeongdong. Geniet van een onvergetelijke Bulgogi maaltijd in een van de vele gezellige restaurantjes in de populaire studentenwijk Hongdae.

Dag 17 Seoul – Amsterdam

U vertrekt naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam waar u (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij), dezelfde dag arriveert.

Zuid Korea rondreis per huurauto 17 dagen dag tot dag overzicht

Dag 1Vertrek Amsterdam
Dag 2Aankomst Seoul
Dag 3Seoul
Dag 4Seoul
Dag 5Seoul (DMZ tour)
Dag 6Seoul – Sokcho
Dag 7Sokcho  – Gangneung
Dag 8Gangneung – Andong
Dag 9Andong – Gyeongju
Dag 10Gyeongju – Busan
Dag 11Busan
Dag 12Busan
Dag 13Busan – Jeju
Dag 14Jeju
Dag 15Jeju
Dag 16Jeju – Seoul
Dag 17Seoul – Amsterdam

Prijs van deze Zuid Korea rondreis per huurauto

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete Zuid Korea reis al te boeken vanaf € 1675,-

Verschillende manieren van reizen
Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 1675,–*** hotelseenvoudige accommodaties
€ 1960,–**** hotelscomfortabele hotels
Op aanvraag***** hotelsLuxe hotels

Hotels

Wij hebben een uitgebreid hotel assortiment. Bij het samenstellen van deze voorbeeldreis hebben wij de volgende hotels gekozen:

Op basis van eenvoudige 3 sterren hotels:
Benika Marigold hotel, Seoul
Class 300 hotel, Sokcho
Tourist Hotel, Gangneung
Happy Village Syebol, Gyeongju
Toyoko Inn, Busan
Ramada Encore Hotel, Jeju

Op basis van comfortabele 4 sterren hotels:
Best Western Hotel, Seoul
Ramada hotel, Sokcho
Hassla museum Hotel, Gangneung
Happy Village Syebol, Gyeongju
Crown Harbour Hotel, Busan
Best Western hotel, Jeju

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– Huurauto voor 5 dagen
– Binnenlandse vlucht Busan – Jeju.
– Binnenlandse vlucht Jeju – Seoul.
– Bereikbaarheid van onze agent in geval van nood.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Zuid Korea.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Lokale bussen en metro’s.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Zuid korea rondreis per huurauto buddha - iki Travels
Zuid korea rondreis per huurauto DMZ - iki Travels
Zuid korea rondreis per huurauto Seoul nightlife - iki Travels
Zuid korea rondreis per huurauto hanok - iki Travels
Zuid korea rondreis per huurauto Soraksan - iki Travels
Zuid korea rondreis per huurauto - iki Travels
Zuid korea rondreis per huurauto Busan - iki Travels
Zuid korea rondreis per huurauto gedroogde vis - iki Travels
Zuid korea rondreis per huurauto Jeju - iki Travels