Hoogtepunten reis Zuid Korea, 9 dagen

Hoogtepunten Zuid Korea reis omschrijving

Seoul – Gyeongju – Busan
iki Travels heeft een reis van 9 dagen in elkaar gezet voor mensen die een goede indruk van Zuid Korea willen krijgen, maar niet veel tijd hebben. In 9 dagen maakt u kennis met het hippe Seoul, de tempels van Gyeongju, de voormalige hoofdstad van het Shilla rijk en u sluit de reis af met een bezoek aan de tweede stad van Zuid Korea; de bruisende havenstad Busan.

Deze individuele hoogtepunten Zuid Korea reis van 9 dagen is te boeken vanaf € 495,- inclusief transport, hotels en ontbijt.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

Zuid Korea reis Seoul iki Travels

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hoogtepunten Zuid Korea reis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Seoul

Vandaag vertrekt u vanaf Schiphol of Brussel naar de hippe hoofdstad Seoul in Zuid Korea.

Dag 2 Seoul

Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij  die u kiest, landt u na 10-13 uur op het internationale vliegveld van Seoul. De bus of de trein is de meest efficiënte manier om snel in het centrum van de hoofdstad te komen. Verblijft u in ons 3 sterren hotel in Hongdae, ga dan eten in een van de vele kleine restaurantjes in deze populaire en zeer levendige studentenwijk.

Dag 3 Seoul

Op verkenning in het overweldigende Seoul! Bezoek de eeuwenoude paleizen, laat je onderdompelen in de drukte van de Namdaemon markt of bezoek de moderne architectuur in het hippe deel van de stad. Gangnam, het stadsdeel ten zuiden van de rivier staat sinds de hit “Gangnam style” volop in de belangstelling.

Dag 4 Seoul – Panmunjon (optie) – Seoul

Een excursie naar de Noord Koreaanse grens is een must!!  De grens tussen Noord- en Zuid-Korea is de laatste plaats ter wereld waar de Koude Oorlog nog actueel is. Vanaf een uitzichtpunt ziet u de tweede stad van Noord Korea in de verte liggen en hoort u de propaganda installaties die naar het zuiden gericht zijn. U bezoekt een tunnel gegraven vanuit Noord Korea met het doel om Seoul te kunnen infiltreren en  tot slot zet u in een van de barakken waar in 1953 de wapenstilstand getekend is, daadwerkelijk voet op Noord Koreaanse bodem.

Dag 5 Seoul – Gyeongju

De KTX (hoge snelheidstrein) brengt u bij de voormalige hoofdstad Gyeongju. Wat nu een provinciale stad is was ooit de hoofdstad van het Shilla rijk. De tomben, tempels en pagoda’s zijn de zichtbare overblijfselen van het eens zo machtig rijk.

Dag 6 Gyeongju

Gyeongju laat zich prima per fiets verkennen. Breng een bezoek aan het tumuli park waar de grafheuvels van de Shilla koningen (ca 500 n. Chr.) te vinden zijn. De schatten die uit deze grafheuvels tevoorschijn zijn gekomen, zijn tentoongesteld in het Gyeongju Nationaal Museum. Een enkele tombe is ook van binnen te zien.

Ongeveer 16 km ten zuidoosten van Gyeongju treft u de Bulguksa tempel, een van Korea bekendste  tempels die prachtig in het landschap ligt. Niet ver hiervandaan ligt de serene Boeddhistische Sokkuram Grotto. Beide bezienswaardigheden staan op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Dag 7 Gyeongju – Busan

U laat het cultuur historische Gyeongju achter u en gaat per trein  op weg naar Busan, de 2de stad van Zuid Korea. In de avond kunt u een stadstour maken, de bus neemt u langs de verlichte bruggen van Busan en langs interessante gebouwen zoals het prachtig verlichte Busan Cinema Center.

Dag 8 Busan

Deze bruisende havenstad heeft iedereen wel iets te bieden. Busan is naast een grote havenstad ook een goede strandbestemming! De fraaie stranden zijn omzoomd door ontelbare barretjes, restaurantjes, winkeltjes en boetiekjes. Zit het weer niet mee, ga dan op verkenning op de gigantische Jagalchi vismarkt. In de directe omgeving van de markt barst het van de restaurantjes waar vooral rauwe vis wordt gegeten, een Koreaanse versie van de Japanse sushi, voorzien van groenten en hete pepers. Naast de vismarkt ligt Gukje markt, een prima plek om nog wat Koreaanse souvenirs te scoren.

Dag 9 Busan – Soul – Amsterdam

Na het ontbijt vertrekt u naar de luchthaven voor de vlucht naar Seoul. Hier stapt u over op het toestel naar Amsterdam waar u dezelfde dag arriveert.

 

Hoogtepunten Zuid Korea reis dag tot dag overzicht

Dag 1Vlucht naar Seoul
Dag 2Seoul
Dag 3Seoul
Dag 4Seoul
Dag 5Seoul – Gyeongju
Dag 6Gyeongju
Dag 7Gyeongju – Busan
Dag 8Busan
Dag 9Busan – Amsterdam

Prijs van de 9 daagse Hoogtepunten Zuid Korea reis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete hoogtepunten Zuid Korea reis al te boeken vanaf € 495,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 495,–*** hotelseenvoudige accommodaties
€ 615,–**** hotelscomfortabele hotels
Op aanvraag***** hotelsLuxe hotels

 

Hotels

Wij hebben een uitgebreid hotel assortiment. Bij het samenstellen van deze voorbeeldreis hebben wij de volgende hotels gekozen:

Op basis van 3 sterren hotels
Benika Marigold hotel, Seoul
Sfeervol Koreaans Hanok Hotel, Gyeongju
Toyoko Inn, Busan

Op basis van comfortabele 4 sterren hotels:
Best Western Hotel, Seoul
Sfeervol Koreaans Hanok Hotel, Gyeongju
Crown Harbour Hotel, Busan

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– Treinticket Seoul – Gyeongju, per KTX hogesnelheidstrein, 2e klasse.
– Treinticket Gyeongju – Busan, 2e klasse
– Toeristische informatie

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Zuid Korea.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Zuid Korea reis Seoul paleis iki Travels
Zuid Korea reis Seoul tempel papieren vissen iki Travels
Zuid Korea reis Seoul eetkraampjes iki Travels
Zuid Korea reis Seoul paleis iki Travels
Zuid Korea reis Seoul warenhuis iki Travels
Zuid Korea reis Seoul wachter trom iki Travels