Kleurrijke markten rond Sapa, 5 dagen

Met de comfortabele nachttrein gaat u de noordelijke stammen bezoeken. Rond Sapa zijn verschillende authentieke markten van de lokale bevolking, waar sociaal kontakt belangrijker is dan handel. Na een bijzondere trekking door de natuur gaat u terug aar Hanoi.

Deze Bouwsteen Vietnam kan geboekt worden als aanvulling op de Vietnam voorbeeldreizen of bij een Vietnam reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Hanoi – Sapa

Deze dag kunt u in Hanoi genieten van het oude centrum met kleine straatjes en markten of de statige lange lanen uit de Franse koloniale tijd. Aan het eind van de middag wordt u naar het station gebracht, waar u de nachttrein naar Lao Cai neemt. Er zijn verschillende treinen waar u uit kunt kiezen, waarvan de Victoria Express de meest luxe trein is. De Victoria Express mag echter enkel geboekt worden in combinatie met een verblijf in het Victoria Sapa hotel. In de trein zijn 2 persoons en 4 persoons slaapcabines en normalitair is er een restauratiewagon aanwezig.

De trein vertrekt in het begin van de avond vanuit Hanoi en komt ‘s ochtend vroeg in Lao Cai aan. In Lao Cai staat een privé auto te wachten voor een transfer naar Sapa waar u gelegenheid heeft om te ontbijten. Na het ontbijt rijdt u door naar Bac Ha voor de zondagmarkt.

Kleurrijke weekmarkten

In de dorpjes rond Sapa zijn verschillende markten waar de vele stammen, die in deze bergen wonen wekelijks samenkomen. Er wordt van alles verkocht, maar voor de bevolking is elkaar weer zien, nieuws uit te wisselen en samen eten nog belangrijker dan de verkoop.

De Bac Ha markt, die op zondag wordt gehouden is de beroemdste markt in deze regio. Bac Ha ligt zo’n 100 km van Sapa. Vlakbij de Chinese grens wordt op zaterdag de Can Cau markt gehouden. Deze markt is vooral leuk, omdat hier veel vee wordt verhandeld.

Mocht u in verband met uw reisschema niet in het weekend naar Sapa kunnen dan is er op dinsdag nog de Cocly markt en op donderdag de Lung Khau Nhin markt. Na het bezoeken van de markt gaat u aan het eind van de middag naar Sapa dat is omringd door prachtige bergen en rijstvelden, een van de mooiste gebieden in de regio.

Wandelen door de natuur

Vandaag gaat u een trekking maken van in de omgeving van Sapa. Op 1600 meter hoogte is dit gebied de koelste plek van heel Vietnam. Vandaar dat de Franse Kolonialisten er hun villa’s bouwden om aan de verstikkend hete zomers in Hanoi te ontsnappen. Onderweg, door de rijstvelden komt u langs de dorpjes van de verschillende stammen.

In de middag beklimt u de Hamrong berg, gelegen midden in Sapa. De naam betekent “Kaak van de Draak”. Vanaf de top heeft u, als het helder weer is, een prachtig uitzicht over de vallei en omgeving en in de verte de berg Fansipan, met 3143 meter de hoogste berg van Vietnam.

Uitzicht vanaf de Tram Ton pas

Op de route van Sapa naar Lai Chau bezoekt u de Tram Ton pas op 1900 meter hoogte op de Farsipan. Het is de hoogste pas van Vietnam en biedt prachtige vergezichten. In de avond vertrekt u vanuit Lau Chau weer met de nachttrein terug naar Hanoi. U arriveert de volgende ochtend in Hanoi.

Deze kleurrijke bouwsteen is al te boeken vanaf € 390,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

€ 390,–bij verbijf in **** hotel en de Tulico trein
€ 550,–bij verbijf in ***** Victoria hotel en Victoria Express trein

 

De prijs is inclusief :

– Alle transfers hotel – station Hanoi en Sapa.
– Nachttrein 1ste klasse slaapcabine.
– Overnachtingen Hotel in Sapa.
– Excursies zoals beschreven met privé auto.