Cruise Ninh Binh en Pafum pagoda, 2 dagen

In een Vietnamese Sampan vaart u langs de rode rivier delta naar Ninh Binh. Onderweg bezoekt u grotten en een nationaal natuurreservaart. Op de terugweg naar Hanoi bezoekt u de beroemde Parfum pagoda.

Deze Bouwsteen Vietnam kan geboekt worden als aanvulling op de Vietnam voorbeeldreizen of bij een Vietnam reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Dag 1, Met Vietnamese Sampan de Rode rivier af.

Met de auto vertrekt u vanuit Hanoi naar Ninh Binh. Ninh Binh ligt diep in het hart van de delta van de Song Hong (Rode rivier), waar de enorme rijstvelden en meren met lotusbloemen worden omringd door torenhoge kalksteenrotsen. Deze kalksteen rotsen hebben dezelfde grimmige vormen als bij Halong Bay, daarom wordt dit gebied ook wel “Halong Bay op het land” genoemd.

Buiten de prachtige natuur heeft Ninh Binh ook een rijke geschiedenis. 1000 jaar geleden was hier de hoofdstad van Vietnam, Hoa Lu. U bezoekt hier de overblijfselen van de stad en de tempels gewijd aan Koning Dinh en Koning Le. Deze twee koningen hebben in de 10de Eeuw deze citadelstad gebouwd. Het ruige landschap bood de stad extra bescherming.

Na de lunch stapt u in het dorpje Van Lam in een traditionele sampan en gaat u de Ngo Dong rivier op. Onderweg vaart de sampan door de grottenpassages Hang Ca, Hang Hai en Hang Ba, die samen Tam Coc (“drie grotten”) worden genoemd. Aan het eind van de drie uur durende boottocht bezoekt u de beroemde Bich Dong pagoda. Dit bijzondere complex bestaat uit drie verschillende pagoda’s die boven elkaar in de rotsen zijn gebouwd. De verschillende niveau’s zijn verbonden met trappen.

U overnacht in uw hotel in Ninh Binh.

Dag 2, Natuurreservaat Van Long en Parfumpagoda.

De volgende morgen maakt u een boottocht door het Nationaal Park Van Long. Dit bloemrijke moerasachtig natuurpark is de habitat van vele vogelsoorten, verschillende zeldzame apensoorten en de Tibetaanse beer.

Terug aan land gaat de reis naar een van de hoogtepunten van Vietnam. De Parfumpagoda bestaat uit verschillende heiligdommen op de “Berg der Geuren”. Al eeuwenlang komen hier duizenden pelgrims per jaar. Ze bidden hier voornamelijk voor hun gezondheid en die van hun familie. Het meest bijzondere onderdeel van de Parfumpagoda is Huong Tich Pagoda. Via een lange trap loopt u de diepe grot in waar de Huong Tich pagoda zich bevind.

Het complex van de Parfumpagoda is bereikbaar met een kabelbaan maar als er tijd genoeg is kunt u ook heel sportief het 4 kilometer lange pad naar boven lopen door de prachtige natuur.

Aan het einde van de dag wordt u weer terug naar Hanoi gereden waar u moe maar voldaan bij uw hotel wordt afgezet.

De prijs voor een 2 daagse trip naar Ninh Binh en de Parfumpagoda is € 167,- per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de hotels of seizoen varieren.

De prijs is inclusief :

– Vervoer Hanoi – Ninh Binh – Hanoi met privé auto.
– Cruises met Vietnamese sampan.
– Overnacht in 4 sterren Hotel in Ninh Binh inclusief ontbijt.
– Entreegelden
– lokale Gids

Exclusief:

– Overige maaltijden

Vietnam reis Bootje iki Travels
Vietnam reis ninh binh iki Travels
Vietnam reis grot iki Travels
Vietnam reis parfum pagode iki Travels
Vietnam reis kabelbaan iki Travels