Familiereis Taiwan, 17 dagen

Familiereis Taiwan

Taipei – Sun Moon Lake – Tainan – Foguangshan – Kenting –Taitung – Taroko  Gorge – Taipei

Een 17-daagse familiereis Taiwan waarbij u met een huurauto en in een iets rustiger tempo, dit fantastische land verkent. Gezellige dorpen, levendige straatmarkten, oude tempels, afgewisseld met wandelingen en fietstochten op de meest mooie plekken. En natuurlijk mogen een paar relaxte stranddagen niet ontbreken op een familievakantie.

  • Drie dagen bruisend Taipei
  • Fietsen of wandelen rond Sun Moon Lake
  • Vrijheid van een eigen huurauto
  • Hotels met zwembad op aanvraag
  • Zon, zee en strand in Kenting

Deze individuele Taiwan familiereis van 17 dagen is te boeken vanaf € 1.385,- inclusief hotels met ontbijt en alle vervoer ter plaatse.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

Taiwan reis Taipei Statue Memorial

Familiereis Taiwan van dag tot dag

Dag 1 Vlucht van Amsterdam/Brussel naar Taipei

Dag 2 Taipei
Afhankelijke van de luchtvaartmaatschappij komt u ’s ochtends of ’s middags aan. Bij aankomst in Taipei hebben we voor u een transfer geregeld, dat is wel zo makkelijk wanneer u na een lange reis in een nieuwe stad arriveert.
Op de eerste dag in Taipei is een diner in een dumplingrestaurant een goed begin van een culinaire ontdekkingsreis!

Dag 3 Taipei
Begin voor een goed overzicht over de stad in Taipei 101. Dit gebouw behoort tot de vier hoogste gebouwen ter wereld en bij helder weer heeft u vanaf het observatiedeck een magnifiek uitzicht over de stad. Bezoek vervolgens de sfeervolle Longshan tempel en sluit de dag af met een kijkje op de Huaxi nachtmarkt. Het deel van de markt dat “Snake alley” genoemd wel heel bijzonder (rara wat zou er hier verkocht worden).

Dag 4 Taipei
Voor een actief dagje wandelen tussen de theevelden en een schitterend uitzicht over de stad neemt u vanuit het zuiden van de stad de kabelbaan naar Maokong. Tussen de theeplantages zijn diverse wandelroutes uitgezet. Na een stevige wandeling is het goed rusten op de buitenterrassen waar u thee kunt proeven en vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de stad beneden.
Geen zin om te wandelen, dan is een fietstocht langs de oevers van de Keelung rivier een optie. Hier zijn fietspaden aangebracht en voor met name families is dit een prachtige manier om veilig en actief, dit deel van de stad te verkennen. Picknick mee en lekker luieren in de parken langs de rivier.
Lekker eten doe je op de oudste en grootste nachtmarkt van Taipei; de Shilin nachtmarkt. Hier worden allerhande gestoomde broodjes, dumplings en andere snacks verkocht.

Dag 5 Taipei – Sun Moon Lake
Vandaag stapt u in de huurauto die voor u gereserveerd is. U wordt geholpen bij het instellen van uw gps en u bent op weg naar Sun Moon Lake. Aan het eind van de ochtend bereikt u Sun Moon Lake, het grootste en mooiste meer van het eiland.

Dag 6 Sun Moon Lake
Het meer en de omgeving leent zich uitstekend om lange fietstochten te maken, u kunt een ronde van 29 km om het meer maken of u kiest voor een minder lange variant door dorpjes, bossen en langs de rivier. U kunt ook kiezen voor een stevige wandeling, de routes zijn goed gemarkeerd en variëren in lengte van 2 tot 7 uur. Voor kinderen is het pretpark Formosan Aboriginal Culture Village een heerlijk dagje uit.

Dag 7 Sun Moon Lake – Tainan
U rijdt in 2 a 3 uur naar Tainan. Dit is de oudste stad van Taiwan en tot begin 20ste eeuw de hoofdstad van Taiwan. In de Nederlandse Gouden Eeuw heeft de VOC hier een handelspost gebouwd; “Fort Zeelandia”. De restanten van het fort en oude koopmanshuizen zijn te zien in Anping.

Dag 8 Tainan – Foguangshan
Ga verder op pad in het centrum van Tainan en maak een route langs de verschillende tempels. Bezoek daarbij zeker de Matsu tempel, gewijd aan de godin van de zee en de Confucius tempel. Wie geïnteresseerd is in het tijdperk van de Nederlandse VOC, de Japanse bezetting en de overname van het land door de Kuo Min Tang, moet zeker een kijkje nemen in het Nationaal Museum voor Taiwanese geschiedenis.
Het is leuk om ook een bezoek aan Ten Drums Art Village in uw programma op te nemen. In de hallen van een oude suikerfabriek worden drumvoorstellingen gegeven. De hallen en het terrein eromheen vormen een stukje industrieel erfgoed, dat omgetoverd is in een themapark voor jong en oud.
In de middag rijdt u naar Foguangshan, het grootste Boeddhistische klooster in Taiwan. Bij aankomst wordt u verwelkomd door de monniken en krijgt u een korte uitleg over het boeddhisme en het reilen en zeilen in een boeddhistisch klooster. Tegen een kleine vergoeding eet u mee met de boeddhistische vegetarische pot. Uw onderkomen voor de nacht is in het gastenverblijf van de tempel.

Dag 9 Foguangshan – Sandimen – Kenting
U mag de ochtendmeditatie van de monniken in de hoofdhal van de tempel niet missen! U moet er vroeg voor op, maar de monniken die de sutra’s opzeggen, de wierook en de mystieke sfeer zal u lang bijblijven.
In de loop van de ochtend zet u uw reis voort naar Kenting. De mooiste route is via het plaatsje Sandimen, waar de Hakka minderheid woont. Eventueel kunt u een kleine omweg maken om de moddervulkanen van Wushanding te bezoeken.

Dag 10 -11 Kenting
In Kenting bent u in het meest zuidelijke puntje van Taiwan beland. Het klimaat is hier (sub)tropisch en u verblijft in een fijn hotel met zwembad. Ga lekker zwemmen, snorkelen, duiken of surfen, het kan hier allemaal dus geniet een paar dagen van zon, zee en strand.
Bezoek ’s avonds de levendige avondmarkten in de straten van Kenting.

Dag 12 Kenting – Chiphen
Vervolgens rijdt u verder in ruim 5 uur naar Chihpen. Deze plaats ligt aan de oostkust en staat bekend om de warmwaterbronnen. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding om te genieten van de warme bronnen.

Dag 13 Chiphen – Taroko Gorge
Na het ontbijt gaat u met de huurauto op weg langs de oostkust van Taiwan. Wind en water hebben ervoor gezorgd dat de kust over een lengte van 170 km bijzonder grillige vormen heeft gekregen. Maak daarom regelmatig een fotostop bij bijvoorbeeld de rotsformaties van Xiaoyeli of bij de brug met 8 bogen bij Sanxianti.
Laat in de middag bereikt u we Taroko Gorge Nationaal park waar u in het park zult overnachten.

Dag 14 Taroko Gorge
Vandaag heeft u alle gelegenheid om het gebied verder te verkennen. Probeer een van de vele wandelingen die hier uit gezet zijn. Routes zijn goed gemarkeerd, en de paden zijn goed begaanbaar en u zult merken dat wanneer u voor een iets langere route kiest u de dagjes mensen en de tourbussen die hier in het weekend te vinden zijn, al snel achter u laat.

Dag 15 Taroko Gorge – Taipei
U verlaat het prachtige gebied en rijdt in 3 uur over de tolweg en door de langste tunnel van Taiwan (ca 13 km) naar Taipei. U levert de auto aan het einde van de dag in bij het verhuurbedrijf.

Dag 16 Taipei
Vandaag heeft u de gelegenheid om de laatste souvenirs te kopen in bijvoorbeeld Tianmu, het district dat van oudsher een internationale allure heeft en waar veel expats gevestigd zijn. De openluchtmarkten en voetgangerspromenades in de hippe en fancy wijk Ximending zijn zeker voor jongeren zeer aantrekkelijk. Wandel rond en verbaas je over de Taiwanese jeugd die zich hier komt vermaken. Laat in de avond vertrekt u naar de luchthaven.

Dag 17 Aankomst Amsterdam of Brussel
Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij vertrekt uw vlucht net vóór of net ná middernacht. U vliegt naar Amsterdam waar u dezelfde dag arriveert.

Familiereis Taiwan overzicht

Dag 1 Amsterdam/Brussel – Taipei
Dag 2 Taipei
Dag 3 Taipei
Dag 4 Taipei
Dag 5 Taipei – Sun Moon Lake
Dag 6 Sun Moon Lake
Dag 7 Sun Moon Lake – Tainan
Dag 8 Tainan – Foguangshan
Dag 9 Foguangshan – Kenting
Dag 10 Kenting
Dag 11 Kenting
Dag 12 Kenting – Chiphen
Dag 13 Chiphen – Taroko Gorge
Dag 14 Taroko Gorge
Dag 15 Taroko Gorge – Taipei
Dag 16 Taipei airport
Dag 17 Amsterdam/Brussel

Prijs van de Familiereis Taiwan:

Afhankelijk van de reisperiode is deze reis al te boeken vanaf € 1.385,- euro per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 1.385,–*** hotelssfeervolle 3 sterren hotels
€ 1.695,–**** hotelscomfortabele 4 sterren hotels
€ 2.045,–***** hotelsluxe 5 sterren hotels

Inbegrepen:

– Alle overnachtingen inclusief ontbijt
– 11 dagen huurauto
– in geval van nood is onze agent 24 uur per dag bereikbaar

Niet inbegrepen:

– Internationale vlucht naar en van Taiwan.
– Transfer van en naar de luchthaven
– Lokale bussen, metro’s, taxi’s enz.
– Entreegelden en lokale gidsen indien gewenst.
– Reis- en annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25 p.p. (Maximaal € 50 per dossier).
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

Taiwan Reis Spring Autumn Pavilions
Taiwan Reis Taipei Dumplings
Taiwan Reis Taipei Martyrs Shrine2
Taiwan Reis Tainan Minnon T Shirts
Taiwan Reis Taipei Wisseling Van De Wacht
Taiwan Reis Sunmoonlake Zonsopgang