Pelgrimstocht Shikoku, 5 dagen

De 88 tempelroute is verreweg de bekendste pelgrimsroute van Japan. De grote Zen meester Kobo Daishi heeft de 1400 km lange route langs de 88 tempels als eerste lopend afgelegd om verlicht te worden.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Japan wandeltochten iki Travels

5 Daagse pelgrimstocht. De beroemde 88 tempel route.

Dag 1 Tokushima

Het eiland Shikoku is beroemd vanwege een 1400 kilometer lange pelgrimsroute. Al eeuwen lang maken mensen langs de vele tempels op het eiland een pelgrimstocht in navolging van Kobo Daishi de stichter van het Shingon Zen Boeddhisme. In de negende eeuw maakte hij een tocht langs alle 88 tempels op de route.

In Tokushima neemt de lokale boemel naar het Bando station bij Naruto en vandaar loopt u naar de Ryozenji tempel. Dit is tempel nummer 1 op de route en tevens de eerste plek waar u overnacht.

Bij Naruto is het ook mogelijk te gaan kijken naar de enorme draaikolken hier in de smalle zeestraat tussen de Inlandse Seto zee en de Stille Oceaan. Net als bij het Nauw van Calais perst zich een enorme watermassa door deze zeestraat bij eb en vloed die deze stromingen en draaikolken veroorzaken.

Dag 2 Tempel 1 t/m 7

Deze dag loopt u ongeveer 15 kilometer van tempel 1 Ryozenji tempel via de andere tempels naar tempel nummer 7. De Jurakuji tempel is de plaats waar jullie overnachten. Het is een prachtige tempel en de monniken zijn zeer bereidt om een rondleiding te geven.

Dag 3 Tempel 8 t/m 11

Vandaag een tocht van bijna 20 kilometer via tempel 8, 9 en 10 naar Tempel 11, de Fujiidera tempel (Wisteria Tempel). Jullie overnachten in de buurt van deze tempel in een Ryokan. De Fujiidera tempel is de eerste tempel op de route ten Zuiden van de Yoshino rivier. Tijdens de Edo periode veranderde de tempel in een Zen tempel en samen met nog twee andere zijn het de enige Zen Tempels van de 88 tempels op Shikoku eiland.

Dag 4 Tempel 12

De route van de Fujiidera tempel naar de Shozanji Tempel (12) wordt ook wel de “pelgrimkiller” genoemd en is ongeveer 13 kilometer. Het is het zwaarste stuk naar boven door de ruige bergen maar zeer de moeite waard. De mooie tempel wordt omringd door enorme cederbomen. Een mooie plek om te overnachten.

Dag 5 Tempel 13

De route naar de Dainichiji tempel (13) is 22 kilometer en gaat alleen maar bergafwaarts door de prachtige bossen. Een makkie na de tocht van gisteren. Ook in deze tempel kan men overnachten maar een hotel en de verleidingen van allerlei restaurantjes in Tokushima behoort ook tot de mogelijkheden.

De prijs voor deze 5 daagse tocht is € 375,– per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen variëren.

De prijs is inclusief :
– 4 overnachtingen in traditionele tempels en/of minshuku’s.
– Vier keer ontbijt, vier keer diner.
– Instructies en informatiepakket.

Exclusief:
– Transport per locale bus.
– Gids en/of entreegelden.
– Overige maaltijden.

Japan wandeltochten iki Travels
Japan wandeltochten iki Travels
Japan wandeltochten iki Travels
Japan wandeltochten iki Travels
Japan wandeltochten iki Travels