Okinawa, 5 dagen

Een azuurblauwe zee en hagelwitte stranden. Okinawa is het strandparadijs van Japan waar bijna altijd de zon schijnt en het hele jaar tropische temperaturen zijn. Voor de kust liggen schitterende koraalvelden en Okinawa is dan ook uitstekend geschikt voor duiken en snorkelen.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Japan Okinawa traditionele kleding

Okinawa, 5 dagen, 4 nachten

Een azuurblauwe zee en hagelwitte stranden. Op Okinawa schijnt bijna het hele jaar de zon en komt de temperatuur nooit onder de 20 graden. Het eiland maakt onderdeel uit van de Nansei Shote ofwel de Zuidwestelijke Eilandengroep en ligt tussen Kyushi en Taiwan in de Oost Chinese Zee.

De internationale invloeden op de eilanden en de keuken

Deze eilandengroep was vroeger een zelfstandig koninkrijk dat nauwe banden onderhield met China, Korea en Japan. In die tijd heette de eilandengroep de Ryukyu Archipel. De naam werd veranderd in Okinawa toen de Meiji regering van Japan, eind 19e eeuw, het koninkrijk annexeerde. Gedurende vele eeuwen streken groepen mensen uit China, Japan, Korea en Indonesie neer op de vruchtbare eilanden en vormden de Ryukyu cultuur. Dat is niet alleen te merken aan de mentaliteit, maar ook aan de keuken.

Een bezoek aan Okinawa is ook een culinair feestje. Er valt echter nog meer te genieten. Naha is de bruisende hoofdstad met zijn vele restaurantjes, winkeltjes en barretjes in de beroemde Kokusaidori. Bezoek ook het oude Shuri paleis dat u een inkijkje geeft in de oude Ryukyu geschiedenis.

Gevechten door de eeuwen heen

Ongeveer 500 jaar geleden werd wapenbezit op de Ryukyu eilanden door de regering verboden. Het dwong de bevolking tot het ontwikkelen van een vorm van zelfverdediging zonder wapens. Zo werd, mede onder invloed van de Chinese gevechtskunst die al eeuwen lang bestond, het huidige karate ontwikkeld. Naar het zuiden vindt u een aantal indrukwekkende oorlogsmonumenten die herinneren aan de felle gevechten uit de tweede wereldoorlog.

Geniet van de prachtige landschappen langs de kust op het eiland en bezoek ook de diverse prachtige tropische tuinen die het eiland rijk is. Okinawa is een heerlijke sub-tropische bestemming om uw vakantie in Japan nog een paar dagen te verlengen of om mee te beginnen.

De prijs voor een 5 daagse trip naar Okinawa is vanaf € 610,- per persoon op basis van twee personen.

Prijs van deze reis:

De prijs voor deze 5 daagse reis op Okinawa is € 610,- per persoon op basis van twee personen.

In juli en augustus dient u rekening te houden met een prijs van € 870,- per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen en de beschikbaarheid variëren.

De prijs is inclusief : vier overnachtingen inclusief ontbijt

Japan Okinawa strand
Japan Okinawa koninklijk paleis
Japan Okinawa buffel vervoer
Japan Okinawa strand resort
Japan Okinawa art house