Nikko naar Yudanaka en Matsumoto, 5 dagen

Met huurauto door historisch Japan

Japan is een land met een rijke, diepgewortelde en eeuwenoude cultuur. De Japanners doen er dan ook alles aan om deze cultuur is stand te houden en vooral niet te laten beïnvloeden door het buitenland. Veel plaatsen zijn daarom geheel of deels in oude staat behouden. Met een huurauto heeft alle vrijheid om deze plaatsen te ontdekken. Waan u in historische sferen en beleef het Japan van vroeger.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Japan Ouchi Juku Overzicht Groot

5 daagse Nikko naar Yudanaka en Matsumoto per huurauto

Dag 1    Tokyo – Nikko

Het mausoleum van Tokugawa Ieyasu in Nikko

U haalt uw huurauto op vlak bij uw hotel in Tokyo of direct vanaf Narita Airport en rijdt u naar Nikko. Nikko ligt aan het begin van het Nikko National Park en is vooral bekend vanwege het graf van Tokugawa Ieyasu (1543-1616). Tokugawa Ieyasu heeft met militaire middelen Japan tot een eenheid gemaakt en het Edo-tijdperk ingeluid dat tot 1868 duurde. Midden in een bos van eeuwenoude cederbomen ligt het prachtige rijkversierde mausoleum. Een bezoek aan dit mausoleum is zeker de moeite waard.

Het Senjogahara moerasgebied in het Nikko National Park is een prachtige plek om te wandelen. Vooral in de herfst, wanneer de bladeren rood en geel kleuren, is een wandeling hier aan te raden.

Dag 2    Nikko – Ouchi Juku

Japanse overnachting in het historische Ouchi-Juku uit de Edo periode

Het is aan te raden om de tolweg te vermijden onderweg naar Ouchi-Juku. Op deze manier komt u door een schitterend berg- en boslandschap en rijdt u door landelijke Japanse dorpjes.

Ouchi-juku is een voormalig poststadje langs de Aizu-Nishi Kaido handelsroute. Deze handelsroute verbond Aizu met Nikko tijdens de Edo Periode. Poststadjes zoals Ouchi-Juku zorgde ervoor dat de reizigers een plek hadden om uit te rusten en te eten. Vandaag de dag ziet Ouchi-Juku er nog precies zo uit als in de Edo Periode. De onverharde wegen, huizen met rieten daken en verborgen elektriciteitskabels zorgen voor een bijzondere sfeer. U overnacht hier in één van deze authentieke Japanse huizen. Een bijzondere ervaring.

Dag 3    Ouchi Juku – Aizu Wakamatsu

Residentie en Samoerai kasteel

Met de huurauto rijdt u door naar Aizu Wakamatsu. Aizu Wakamatsu staat bekend om de Aizu Bukeyashiki samoerai clan die hier verbleven in de Edo Periode en de stad welvarend heeft gemaakt. Naast de residentie van de de Aizu Bukeyashiki samoerai clan en het Tsugura kasteel is het ook aan te raden om een bezoekje te brengen aan de Oyakuen medische kruidentuin.

Toen Aizu Wakamatsu werd aangevallen en de laatste jonge samoerai’s van de Bukeyashiki clan dachten dat het Samoerai kasteel in brand stond hebben ze op de Limoriyama berg zelfmoord gepleegd. Dit is voor de Japanners een bijzonder stukje historie. De graven zijn nog te bezoeken.

Aan de voet van Aizu Wakamatsu ligt de wijk Higashiyama Onsen. Hier verblijft u in een Japanse ryokan en kunt u relaxen in één van de heet waterbaden.

Dag 4    Aizu Wakamatsu – Yudanaka

Apen in bad en onsen in Yudanaka

Yudanaka is een historisch onsen stadje midden in het Joshinetsu Kogen National Park. In dit natuurgebied kunt u goed wandelen en de bekende Jigokudani Hot Spring bezoeken. Dit is waar de Makaak apen in bad zitten en spelen langs de rivier. U kunt in Yudanaka zelf natuurlijk ook genieten van verschillende heetwaterbronnen, een traditioneel Japans diner in uw ryokan en lekker ontspannen.

Ook is dit gebied bekend als skigebied van de Olympische winterspelen van Nagano, die in 1998 gehouden zijn.

Dag 5 Yudanaka – Matsumoto

Het zwarte kraaien kasteel van Matsumoto

Onderweg van Yudanaka naar Matsumoto kunt u een stop maken bij de grootste wasabi boerderij ter wereld. Alleen in extreem schoon water kan een wasabi plant groeien, het product is dan ook de lokale trots van het gebied rondom Matsumoto.

Breng in Matsumoto ook zeker een bezoek aan het 400 jaar oude Zwarte Kraaien kasteel. Vanaf de bovenste verdieping van dit kasteel heb je uitzicht op de bergen rondom Matsumoto. Het is één van de best bewaard gebleven samoeraikastelen van Japan.

Aan het einde van de middag levert u de huurauto in.

5 daagse Nikko naar Yudanaka en Matsumoto per huurauto

De prijs voor deze 5 daagse autohuur historisch Japan bouwsteen is € 860,– per persoon op basis van twee personen.
De prijs voor deze 5 daagse autohuur historisch Japan bouwsteen is € 770,– per persoon op basis van vier personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen variëren.

De prijs is inclusief :
– Vier overnachtingen inclusief ontbijt.
– Drie overnachtingen in Japanse stijl accommodaties.
– Eén  overnachting in een Westers stijl hotel.
– Drie keer diner in de Japanse stijl accommodaties.
– Vijf dagen huurauto.
– Instructies en informatiepakket.
– Onze agent in Japan is 24 uur per dag bereikbaar in geval van problemen.

Exclusief:
– Eventueel overig vervoer met treinen en bussen.
– Gids en/of entreegelden.
–  Overige maaltijden.
– Reis- en Annuleringsverzekering.
– Eigen risico in geval van schade aan de huurauto tot een maximum van ¥ 50.000.

Japan Nikkon Festival
Japan Ouchi Juku Kookplaats
Japan Ouchi Juku Traditioneel Japans Dorpje
Japan Aizu Wakamatsu Garden
Japan Aizu Wakamatsu Tempel 1
Japan Aizu Wakamatsu Paleis
japan yudanaka makaken in onsen