Nagasaki naar Beppu, 4 dagen

Nagasaki is ongetwijfeld één van de leukste steden van Japan. Met de auto rijdt u door de uitgestrekte vulkanische landschappen en het platteland van Japan. De reis wordt afgesloten bij een echte Japanse familie thuis.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Nagasaki, een sfeervolle stad met vele gezichten

Eeuwenlang waren het alleen de Hollanders die handel mochten drijven met Japan. Het vroegere eilandje Deshima in de haven van Nagasaki was de enige plaats waar de VOC lieden mochten verblijven. Tegenwoordig worden alle barakken en houten huizen uit die tijd (17e eeuw) weer gerestaureerd. De Nederlandse invloeden zijn nog terug te vinden in het Hollandstraatje en het Sieboldmuseum.

Verder staat Nagasaki natuurlijk bekend als 2de en laatste stad waar een atoombom is gebruikt. Het Atomic museum is zeer indrukwekkend. Weer iets heel anders is het hele bijzondere gebouw van de Turtle temple.

In het Gloverpark staan heel veel oude Engelse huizen en tuinen van de laatste helft van de 19e eeuw, waaronder het huis van Madam Butterfly. Vanuit het park heeft u een prachtig uitzicht op de stad. Natuurlijk bezoekt u ook de oudste Chinatown van Japan waar u natuurlijk heerlijk kunt eten.

U overnacht in Nagasaki in het Best Western Premier hotel. Wij hebben dit hotel speciaal gekozen, omdat deze geheel volgende de regels van het “iki” gevoel is ingericht. iki is een esthetisch ideaal, waarbij dit karakteristieke iki hotel het nastreven van harmonie, natuurlijke elegantie en evenwicht in het ontwerp heeft verwerkt. De verfijning hiervan vindt u terug in de kleding, architectuur, inrichting en service van het hotel.

Unzen en Kumamoto, natuur en cultuur

‘s Ochtends haalt u de huurauto op en begint de tocht over het ruige eiland Kyushu. Onderweg brengt u een bezoek aan de Unzen vulkaan. Deze vulkaan is door de IAVCEI opgenomen in de lijst van 16 meest interessante vulkanen van de wereld. De laatste grote uitbarsting van de Unzen vulkaan was in 1991. Daarna vervolgt u uw weg naar Shimabara om per veerboot over te steken naar Kumamoto.

In Kumamoto kunt u een bezoek brengen aan het gelijknamige kasteel, gebouwd in 1607 en de Suizenji tuinen. Deze traditionele tuinen werden in 1632 aangelegd door de Hosokawa familie. Om een indruk te krijgen hoe een hoge samurai officier in het Edo tijdperk woonde, moet u de residentie van het hoofd van de Hosokawa samurai clan bezoeken.

Mount Aso en Beppu, rokende vulkaan en stomende baden

Onderweg naar Beppu komt u langs Mount Aso. De krater van Mount Aso, genaamd het dal van Aso-san is de grootste (18 bij 24 km) vulkanische krater ter wereld. Het is een ruig kaal gebied en u waant zich hier op een echt maanlandschap. Een van de later ontstane kraters in dit dal is nog vulkanisch actief. Grote rookpluimen komen u tegemoet en u kunt de zwavel duidelijk ruiken.

Stoom, stoom en nog eens stoom. Overal in en rond Beppu zie je rookpluimen van de hete natuurlijke bronnen. De bevolking gebruikt de stoom voor warm waterbad, koken en verwarming. Dit plaatsje is beroemd om zijn “onsen”. U kunt zelf van dichtbij zien hoe het stoom in huis gebruikt wordt. U logeert hier namelijk bij mensen thuis. Uw gastfamilie laat u hun manier van leven zien en tonen met trost hun stad.

De bekendste bronnen liggen in mooi aangelegde tuinen en het is grappig te zien dat elke bron weer een andere bijzondere kleur heeft. Ook leuk is een bezoekje aan de wilde apen van het Takasaki Yama apen park.

De prijs voor deze 4 daagse verkenningstocht door Kyushu is € 550,- per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen varieren. De prijs is inclusief : twee dagen autohuur, drie overnachtingen inclusief ontbijt en een diner in Beppu.