Kyoto Culinair, 5 dagen

Voor de Bourgondische types onder ons die graag Japan willen zien, maar ook van lekker eten houden, hebben wij de Kyoto culinair bouwsteen ontwikkeld.

De lessen worden zowel gegeven op een kookschool of bij ervaren huismoeders thuis. Een en ander is afhankelijk van uw voorkeur en de beschikbaarheid van de cursussen. Sommige privékeukens bij de echte Japanse keukenprinsessen zijn lang van te voren volgeboekt.

In het Westen zijn enkele gerechten inmiddels wel bekend vanwege het toenemend aantal Japanse restaurants. Maar dat is maar een fractie van wat ze in Japan zoal klaarmaken. Wat weet u van die beroemde pikkels uit Kyoto? De vele verschillende zoetigheden? Bepaalde groenten die in Japan dagelijks gebruikt worden kennen we niet eens. Hoeveel verschillende tofu’s zijn er wel niet? En op hoeveel manieren kan je ze klaarmaken?

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Japan Kyoto culinair japanse maaltijd

Dag 1   Kyoto plus zoetigheden

’s Ochtends genieten van al het lekkers op de beroemde Nishiki markt. Hier wordt de beste kwaliteit op gebied van vis, vlees, snacks, groenten en sake’s verkocht. Rustig slenterend is er van alles te proeven.

De markt is al eeuwen oud en vele winkels worden al generaties lang door de zelfde familie gerund.

U bezoekt ook de Hanami-Koji straat die beroemd is vanwege kersenbomen en de prachtige oude koopmanshuizen die nu dienen als restaurants gespecialiseerd in Kaiseki Ryori ofwel, Japanse Haute Cuisine Kyoto.

In de loop van de middag krijgt u les in het maken van Japanse snoepjes. Japanners zijn dol op zoetigheden in ontelbare variaties en smaken.

Bezoek ’s avonds het Gion district. Dit is de Geisha buurt van Kyoto en rond het einde van de middag is er een goede kans dat u een geisha spot, die op weg is naar haar afspraak.

Dag 2   Kyoto plus avond eten bereiden

In Kyoto is zo veel te zien dat er niet alleen gekookt gaat worden. U kunt deze ochtend gebruiken om het beruchte  Nijo Kasteel, het beroemde Kinkakuji gouden paviljoen en de Ryoanji tempel te bezichtigen. Daarna kunt u een prachtige wandeling maken van de Otagi Nenbutsu Tempel in Sagano naar het grote bamboe bos in Arashiyama.

In de loop van de middag staat er een Japans diner kookworkshop gepland, waarbij u verschillende seizoengerechten gaat bereiden.

Dag 3   Kyoto thee en sushi maken

In een traditioneel Japans theehuis woont u een theeceremonie bij. Een Japanse theeceremonie zit vol met symbolieken en regels waar u uitleg over krijgt. Maar het is vooral de bedoeling om de rust te nemen in het hier en nu en te genieten van het moment en de sublieme groene thee.

Hierna bezoekt u de imposante Kiyomizu-dera tempel met prachtig uitzicht over kyoto. Via de oude straatjes Ninenzaka en Sannensaka met de vele traditionele winkeltjes wandelt u terug naar het oude centrum van Kyoto.

Aan het einde van de middag is het tijd voor sushi. Sushi maken mag natuurlijk niet ontbreken in een culinaire reis. U leert verschillende technieken.

Dag 4 Kyoto – Nara en Sake brouwerij

In de ochtend bezoekt u de beroemde Todaiji tempel in Nara. Om het immense bronzen boeddhabeeld te beschermen is het grootste houten gebouw ter wereld er omheen gebouwd. Het is haast niet te geloven dat dit gebouw vroeger twee keer zo groot was.

Op de terugweg van Nara maakt u een stop in Fushimi waar u een kijkje gaat nemen in de beroemde Fushimi Inari Taisha Schrijn met zijn duizenden rode poortjes.

Naast deze beroemde schrijn staat Fushimi  ook nog bekend om Japans meeste bekende sake merk Gekkeikan. U bezoekt hier het Sake museum en mag natuurlijk ook proeven.

Dag 5   Kyoto – Osaka of Kobe

Hier houdt deze bouwsteen op maar u zou uw culinaire avontuur voort kunnen zetten met een bezoek aan de Kuromon markt in Osaka gevolgd door een Okonomiyaki in één van de vele restaurants in Namba.

Of u reist verder naar Kobe waar de beroemdste beefstuk van de wereld vandaan komt. Al genoeg biefstuk gehad? Dan is Chinatown in Kobe natuurlijk ook een goede optie.

Verblijf in traditioneel geisha huis

U verblijft tijdens deze bouwsteen in een traditioneel Japans huisje in de binnenstad. Het waren de residenties van de vroegere Geisha’s. Hier geen ontbijt maar het huisje heeft wel een keuken en de winkels, coffeeshops, restaurantjes en de markt zitten om de hoek. Kijk hier voor meer informatie over onze traditionele Japanse huizen. Traditioneel Japans huis in Kyoto.

Er is ook de mogelijkheid om in een hotel te verblijven in plaats van in een huisje.

Prijs van deze reis:

De prijs voor deze 5 daagse Kyoto culinair bouwsteen is € 680,- per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen variëren.

Verblijf in traditioneel geisha huis

U verblijft tijdens deze bouwsteen in een traditioneel Japans huisje in de binnenstad. Het waren de residenties van de vroegere Geisha’s. Hier geen ontbijt maar het huisje heeft wel een keuken en de winkels, coffeeshops, restaurantjes en de markt zitten om de hoek. Kijk hier voor meer informatie over onze traditionele Japanse huizen.Traditioneel Japans huis in Kyoto.

Er is ook de mogelijkheid om in een hotel te verblijven in plaats van in een huisje.

inclusief:

  • 4 overnachtingen in een traditioneel Japans huisje.
  • 3 x kookworkshops, avond maaltijd, sushi en zoetigheden.
  • Bijwonen Theeceremonie
  • Bezoek aan sakebrouwerij.

exclusief:

– Lokaal vervoer met bussen, metro, veerboot en taxi’s.
– Overige maaltijden.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.

Japan Kyoto culinair kookworkshop
Japan Kyoto culinair groenten markt
Japan Kyoto culinair hapje
Japan Kyoto culinair
Japan Kyoto culinair koken
Japan Kyoto culinair koken
Japan Kyoto culinair koksmes