Ishigaki, 5 dagen

Duiken tijdens strandvakantie op tropisch eiland

Het eiland Ishigaki ligt veel dichter bij Taiwan (ca. 150km) dan bij Tokyo (ca. 2000km) en dat is te merken aan de bijzondere cultuur van deze eilandengroep, vergelijkbaar met die van andere gebieden in Okinawa (waar Ishigaki deel van uit maakt).

Zelfs het eten is erg verschillend van het ‘vaste land’ van Japan, want er wordt vooral veel vlees gegeten, vanwege de warme zee en Amerikaanse invloeden. Ishigaki is de ideale plaats om even te ontspannen aan het strand, of juist alle eilandjes in de omgeving met de ferry te bezoeken en de tropische kant van Japan te ervaren.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Ishigaki Japan Okinawa

Ishigaki, 5 dagen, 4 nachten

Strandvakantie Yonehara Beach, Ishigaki, Okinawa, Zuid Japan

Met een binnenlandse vlucht landt u op het tropische eiland Ishigaki in het zuiden van Japan. Ishigaki maakt deel uit van de Yaeyama eilanden. Deze zuid Japanse eilanden zijn het meest interessante deel van de Okinawa eilanden. Vlak bij Taiwan.  Met een transfer wordt u naar het noordelijk gelegen Yonehara Beach gebracht, om daar even helemaal tot rust te komen in één van de mooie resorts aan de kust.

Het strand van Yonehara is bijna volledig bedekt met wit koraal en het is een perfecte plek om te snorkelen of duiken. De zee ten noorden van Ishigaki is beroemd vanwege de enorme indrukwekkende manta roggen, die hier geregeld te zien zijn. Beleef deze unieke ervaring tijdens een dag duikexcursie.

Wilt u er een keer op uit dan kunt u via het stadje Ishigaki aan de zuidelijke kust met de vele ferries naar één van de andere eilanden van de Yaeyama eilanden. Veel van deze eilanden kunt u in minder dan 45 minuten bereiken; perfect dus om dagtripjes te maken met losse ferry kaartjes of een meer daagse ferry-pas.

Heeft u geen zin om het eiland te verlaten dan is het ook leuk om een dagje met de auto de rest van het eiland te verkennen.

Prijs van deze reis:

De prijs voor deze 5 daagse strandvakantie op Ishigaki is € 570,- per persoon op basis van twee personen.

In juli en augustus dient u rekening te houden met een prijs van € 850,- per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen en de beschikbaarheid variëren.

De prijs is inclusief : vier overnachtingen inclusief ontbijt.

Japan ishigaki manta rog duiken en snorkelen
Japan ishigaki Kabira bay duiken en snorkelen
Japan ishigaki koraal eiland