Traditioneel Japan reis, 16 dagen

Traditioneel Japan reis

Kyoto – Kurashiki – Naoshima – Hiroshima – Miyajima – Osaka – Kiso vallei – Yudanaka – Tokyo

iki Travels heeft een leuke traditioneel Japan reis van 16 dagen in elkaar gezet voor mensen die interesse hebben in het Japan van vroeger met al zijn tradities. Daarnaast maakt u ook kennis met het super moderne Japan en de schitterende Japanse moderne architectuur. Deze 2 contrasten maken van deze reis een mooie mix.

  • Picasso, Renoir, Degas, Gaugin en Matisse
  • Grand Torii, de drijvende poort
  • Verse sashimi en lokale sake

Deze individuele Japan reis op maat is te boeken vanaf € 1.980,- inclusief transport, hotels en ontbijt.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

traditioneel Japan reis kaart iki Travels

Traditioneel Japan reis van dag tot dag

Dag 1 Vlucht naar Kyoto
Op dag 1 vertrekt u vanaf Schiphol naar de voormalige hoofdstad Kyoto in Japan.

Dag 2 Kyoto
Na een vlucht van ongeveer 11 uur indien geen tussenstop landt u op Kansai International Airport in de baai van Osaka. U verblijft in Kyoto waar u in plaats van een hotel ook in een traditioneel Japans huis kunt verblijven. De rest van de dag is vrij om uit te rusten en/of een wandeling in de omgeving te maken.

Dag 3 Kyoto
Doordat Kyoto de tweede wereldoorlog vrijwel ongeschonden is doorgekomen is er heel veel van de oude tempels en huizen bewaard gebleven. De volgende plekken zijn zeker de moeite waard om te bezoeken: Het Nijo Kasteel, de driehonderd jaar oude Nijo Jinya herberg waar vroeger hoge gasten verbleven, de Kinkakuji ofwel gouden paviljoen tempel is een van de belangrijkste trekpleisters van Japan. De Zen tempel Ryoanji met zijn prachtige rotstuinen. Om de inwendige mens te versterken is een bezoekje aan de Nishiki Markt een aanrader

Dag 4 Kyoto
Na het ontbijt kunt u naar de Heian Tempel. Deze Shinto tempel met zijn dieprode kleur is zeer in trek bij stelletjes op hun huwelijksdag. Ook een bezoek aan de Kiyomizu tempel, een houten boeddhistische tempel uit de achtste eeuw is de moeite waard. Tijdens deze dag kunt u ook Japanse kookles nemen (optie).

Dag 5 Kyoto – Nara – Kyoto
U gaat met de trein naar Nara. Ook Nara was ooit de hoofdstad van Japan en heeft vele tempels die op de wereld erfgoedlijst staan. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Todaiji tempel. Het is het grootste houten gebouw ter wereld en herbergt een 15 meter hoge bronzen Boeddhabeeld. Als extra optie kunt u een Japanse tuin te bezoeken met een Japanse tuinontwerper.

Dag 6 Kyoto – Kurashiki
Met de trein vertrekt u naar het plaatsje Kurashiki. De naam betekent letterlijk “pakhuis dorp”. Dwars door het centrum van het stadje loopt een oud kanaal met wit geschilderde houten pakhuizen met zwarte pannendaken zoals het er uitzag tijdens de Edo periode. U kunt hier het Ohara Museum of Art bezoeken. Er hangen zeldzame werken van Picasso, Renoir, Degas, Gauguin en Matisse.

Dag 7 Kurashiki – Naoshima
Vanaf Uno station neemt u de veerboot naar Naoshima. Het eiland in de Japanse Zee is een groot museum!! Er is zelfs een 007 museum. Ga ook kijken naar het moderne Chichu Museum. De ontwerper, Tadao Ando, heeft geprobeerd het museum zo te ontwerpen dat het gebouw het bergachtig eiland niet verstoort.

Dag 8 Naoshima – Hiroshima
Vandaag brengt de Shinkansen (kogeltrein)u naar Hiroshima. Japan is het enige land ter wereld waar de atoombom tegen gebruikt is. Door middel van verschillende monumenten en exposities in het Peace Memorial Park en het Peace Museum worden de verschrikkingen van deze bom, die tijdens het einde van de tweede wereldoorlog werd geworpen herdacht.

Dag 9 Hiroshima – Miyajima – Hiroshima
Met een lokale trein en een veerboot gaat u naar Miyajima. Het eiland Miyajima wordt door de japanners gezien als een van de drie mooiste plekjes in Japan. Op het eiland staat de Itsukushima tempel met zijn grote Grand Torii. De Torii (poort) staat droog bij eb en als het vloed is lijkt hij te drijven op het water. U vervolgt uw trip met een kabelbaan naar de berg Misen waar u opgewacht wordt door de lokale bewoners, de makaki aapjes. Daarna kunt u nog een bezoek brengen aan de Daishoin Tempel. Aan het eind van dag neemt u weer de veerpont terug naar Hiroshima. U kunt er ook voor kiezen voor een kleine meerprijs op Miyajima te overnachten in plaats van Hiroshima.

Dag 10 Hiroshima – Osaka
De Shinkansen brengt u naar Osaka. Ga hier zeker het Umeda Sky gebouw bekijken. Deze stad was in een ver verleden (vierde tot achtste eeuw) de hoofdstad van Japan. In die tijd heette de stad Niniwa wat Snelle Golven betekent. U kunt hier het kasteel van Osaka gaan bekijken. Ook een bezoek aan het grootste aquarium van de wereld is mogelijk.

Dag 11 Osaka – Kiso
Met de trein gaat u naar Kiso en het lijkt of u terug gaat naar de tijd van de Samurai. In die tijd liepen de Samurai over de oude Nakasendo weg die Kyoto verbond met Edo (het huidige Tokyo). Als het weer het toelaat kunt u ook een stuk over deze oude weg gaan lopen om de oude stadjes Magome Toge en Tsumago te bezoeken en ondertussen te genieten van de prachtige omgeving. Hierna loopt u terug naar uw minshuku.

Dag 12 Kiso – Obuse – Yudanaka
Met de lokale bus en trein reist u naar Obuse. Dit oude stadje heeft vele musea en is ook beroemd vanwege de lokale Sake. Er is een japans lampen museum en keramiek museum, maar het belangrijkste is het museum van Hokusai, volgens sommigen een van de grootste artiesten van Japan. Op zeer oude leeftijd werd hij uitgenodigd door een lokale zouthandelaar om in Obuse te komen wonen en werken. Het schijnt dat hij hier zijn beste schilderijen heeft gemaakt. Met de trein gaat u door naar Yudanaka. Hier gaat u genieten van de hete baden in uw ryokan.

Dag 13 Yudanaka
Op ongeveer twintig minuten lopen ligt de Jigokudani Hot Spring en dat is waar de apen in bad zitten en spelen langs de rivier. Verder kunt u rondwandelen en genieten van de dorpjes in de prachtige omgeving voordat u de volgende dag naar de stadsjungle van Tokyo vertrekt.

Dag 14 Yudanaka – Tokyo
Vandaag reist u naar Tokyo. Na aankomst in het hotel kunt u de stad gaan verkennen. Om de stad echt goed te zien kunt u het Shinjuku Metropolitan Building bezoeken en naar de bovenste verdiepingen gaan.

Dag 15 Tokyo
Tokyo heeft het!!! Een enorme moderne metropool met op iedere straathoek wel weer een andere verassing. Hier kunt u het Edo Museum bezoeken dat een fascinerend beeld geeft van de ontwikkeling van de stad vanuit de Edo periode naar de moderne tijd. De Asakusa Kannon Tempel, ook wel Senso-Ji genoemd, is de oudste tempel van Japan en dateert uit 628. Natuurlijk gaat u ook naar Akihabara Electric City met de modernste snufjes techniek. Ook in de avond is het prachtig om rond te dwalen in Tokyo.

Dag 16 Tokyo – Amsterdam
Na het ontbijt vertrekt u naar Narita Airport om in te checken voor de vlucht terug naar huis. Na een vlucht van ± 11 uur landt u op dezelfde dag op Schiphol.

Traditioneel Japan reis dag tot dag overzicht

Dag 1Vlucht naar Kyoto
Dag 2Kyoto
Dag 3Kyoto
Dag 4Kyoto
Dag 5Kyoto – Nara – Kyoto
Dag 6Kyoto – Kurashiki
Dag 7Kurashiki – Naoshima
Dag 8Naoshima – Hiroshima
Dag 9Hiroshima – Miyajima – Hiroshima
Dag 10Hiroshima – Osaka
Dag 11Osaka – Kiso vallei
Dag 12Kiso vallei – Yudanaka
Dag 13Yudanaka
Dag 14Yudanaka – Tokyo
Dag 15Tokyo
Dag 16Tokyo – Amsterdam

Prijs van de traditioneel Japan reis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf 1.980,- euro per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

 

€ 1.980,–*** hotelseenvoudige accommodaties
€ 2.430,–**** hotelscomfortabele 4 sterren hotels
€ 3.510,–***** hotelsluxe 5 sterren hotels

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– 3 Diners in respectievelijk Kiso en Yudanaka.
– Alle treintrajecten zoals beschreven in de reis inclusief de snelle shinkansen.
– Een JR railpass voor 2 weken.
– Uitgebreide informatiemap met kaarten en vertalingen.
Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Japan
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Veerboten, lokale bussen en metro.
– entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

traditioneel Japan reis yudanaka iki Travels
traditioneel Japan reis tempel iki Travels
traditioneel Japan reis kyoto iki Travels
traditioneel Japan reis kyoto iki Travels
traditioneel Japan reis miyajima iki Travels
traditioneel Japan reis naoshima iki Travels
traditioneel Japan reis nara iki Travels
traditioneel Japan reis osaka iki Travels