Familie reis Japan, 16 dagen

Familie reis Japan

Tokyo – Hakone – Matsumoto – Osaka – Hiroshima – Miyajima – Kobe – Kyoto

iki Travels heeft een familie reis Japan van 16 dagen in elkaar gezet, die ideaal is voor gezinnen met kinderen die samen Japan willen beleven. U ervaart hoe in Japan eeuwenoude Japanse tradities, zoals geisha’s, samurai en strikte beleefdheidsvormen, hand in hand gaan met neonlichten, Disneyland, Hello Kitty en Nijntje.

  • Manga en cosplay in Tokyo
  • Shinkansen, 330 km per uur
  • Manta roggen en walvishaai

Deze individuele Japan familie reis op maat is te boeken vanaf € 1.760,- inclusief transport, hotels en ontbijt. 

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

familie reis Japan kaart iki Travels

Bewaren

Familie reis Japan dag tot dag

Dag 1 Vertrek uit Amsterdam

Dag 2 Aankomst Tokyo
Tokyo heeft het ! In het 45 verdiepingen hoge Shinjuku Metropolitan Building kunt u de oneindige uitgestrektheid van Tokyo zowel overdag als ‘s avonds aanschouwen. Is dit nog niet hoog genoeg? Probeert u dan eens de splinternieuwe Tokyo Skytree toren.

In Electric City is het leuk rondstruinen door de discount elektronica winkels. Hier is echt alles te koop. Vlakbij bevinden zich onder het spoor diverse 100 yen sushibarretjes, waar de sushi op bestelling gemaakt wordt.

Dag 3 Tokyo
Heel erg vroeg in de morgen kunt u een bezoek brengen aan de grootste vismarkt ter wereld, de Tsukiji vismarkt. Indrukwekkend is het juiste woord. De Meiji tempel is beroemd en berucht, het prachtige park er omheen wordt in April door vele mensen bezocht om te genieten van de kersenbloesems.

De Harajuku wijk in Tokyo is niet alleen bekend om de aangrenzende Meiji Tempel met zijn prachtige park. Hier komen vele jongeren om te zien en gezien worden in hun prachtige cosplay-outfits in allerlei stijlen. U zult zich hier niet vervelen want er valt veel te zien in deze modehoofdstad met zijn vele winkeltjes en eetstalletjes.

Dag 4 Tokyo
Natuurlijk heeft Tokyo ook een Disneyland en een Disney Aquarium World. Maar daarnaast heeft Tokyo ook de grootste Toyota showroom ter wereld en het spectaculaire unieke Sony building. In de immense warenhuizen bent u na een maand nog niet uitgewinkeld. En heeft al ooit wel eens over een kruispunt met 6 zebrapaden gelopen?

Dag 5 Tokyo – Nikko – Ninja Edo Wonderland – Tokyo (optie)
Vanuit Tokyo kun je een hele leuke dagexcursie maken naar Nikko. Nikko is één van de beroemdste tempelstadjes van Japan midden in een uniek natuurgebied. Nadat u deze geweldige temples van Nikko bezocht heeft en van een Japanse lunch genoten heeft bezoekt u het entertainment park Ninja Edo Wonderland. Dit Thema park laat u op een prettige manier het oude Edo (nu Tokyo) ervaren in een openluchtmuseum met diverse shows.

Dag 6 Tokyo – Hakone
Als het weer mee zit kunt u vanuit Hakone Mount Fuji zien liggen. Met een kabelbaan reist u door een bergachtig vulkanisch gebied. Nadat u de gezonde zwarte eieren heeft geprobeerd, staat er een ontspannen vaart meet een piratenschip over het meer op u te wachten.

Ook kunt u in Hakone heerlijk genieten van de typisch Japanse onsen (warmwaterbronnen) of de schitterende moderne beeldentuin. Heeft u zin in iets unieks probeer dan eens een rode wijnbad of groene theebad.

Dag 7 Hakone – Matsumoto
Vandaag vertrekt u naar de Japanse Alpen. In Matsumoto bevind zich één van de mooiste authentieke Samurai kastelen van Japan, “het Zwarte Kraaienkasteel”. Ook de tuin rond het kasteel staat bekend als een unieke kasteeltuin met een traditionele rode grachtbrug.

Matsumoto staat bekend om de wasabi boerderijen. Dit komt door het heldere bronwater dat door dit gebied stroomt. Dit groene pittige poeder is een essentieel onderdeel bij de sushi. De goedkope imitatie wasabi wordt gemaakt van mierikswortel.

Dag 8 Matsumoto – Osaka
Osaka staat bekend als het Rotterdam van Japan. Een moderne havenstad. Ook een moderne stad is in Japan een belevenis. De neonlichten en gigantische reclame beelden zijn een belevenis op zich. Osaka staat ook bekend als de culinaire hoofdstad van Japan. In het uitgaanscentrum van Osaka Namba zijn meer horeca gelegenheden gevestigd dan bewoners.

Dag 9 Osaka
Bezoek in Osaka zeker het grootste aquarium ter wereld. Tussen de enorme Manta roggen en tonijnen zwemt een 4,5 meter lange walvishaai rondt. Ook de immense Japanse diepzee krabben zijn hier te bewonderen.

Misschien is het nog leuk om een markt in Osaka af te struinen. Zowel huisvrouwen als koks van top-restaurants doen hun boodschappen op de Kuromon markt, de grootste voedselmarkt van Osaka. Voor alle materialen en hulpstukken om dat voedsel te bereiden moet u op de Doguyasuji markt zijn. In America Mura straat komt u heel veel jongeren tegen met de prachtigste modestijlen, kapsels, piercings, tatoeages etc.

Dag 10 Osaka – Hiroshima
Natuurlijk staat Hiroshima bekend vanwege de atoombom, die hier aan het eind van WO II door de Amerikanen op gegooid is. U moet dan ook zeker het Peace park met de vele beelden en het museum gaan bezoeken. Hiroshima is ook een moderne hippe stad met trendy warenhuizen en een sfeervol uitgaanscentrum waar veel van de kroegjes maar enkele gasten kunnen herbergen.

Dag 11 Hiroshima
In de ochtend bezoekt u de Mazda fabriek met de langste lopende band ter wereld. Deze is 7 kilometer lang. U krijgt een rondleiding door de fabriek. Rond Hiroshima heeft u ook kans om eens een Japans strand te gaan bekijken.

‘s Middags neemt u de boot naar het eiland Miyajima. De drijvende Torii van Miyajima is voor de Japanners, één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Japan. Vanaf het moment dat u de boot afstapt komen de loslopende herten u al tegemoet. U kunt met een kabelbaan naar de top van het eiland vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de Japanse binnenzee en Hiroshima aan de overkant.

Dag 12 Hiroshima – Kobe
Met de supersnelle shinkansen (hogesnelheidstrein) bent u binnen 2 uur in Kobe. Kobe heeft de beroemdste biefstuk te wereld, omdat de koeien in de weide gemasseerd worden en bier door hun eten krijgen.

Er zijn in Kobe nog diverse oude Engelse landhuizen aanwezig en een enorme Gaint Robot in het park. In het Earthquake Memorial Museum kunt u in de simulatie de grote aardbeving van Kobe ervaren. Deze legde in 1995 een groot deel van Kobe plat.

Dag 13 Kobe – Kyoto
Kyoto is de culturele hoofdstad van het land en is in het verleden ook de officiële hoofdstad geweest. U hoeft niet alle 2000 tempels van Kyoto te bezoeken, maar er zijn er toch een paar die u eigenlijk niet over kunt slaan. Ook het Nijo-jo kasteel kunt u echt niet overslaan. De bewakers van dit kasteel hoorde de indringers aan komen sluipen, omdat de vloeren bewust kraken.

In Kyoto is ook het Ninja restaurant. Misschien dat u daar nog wat meer te weten komt over hoe u het beste ongemerkt binnen kunt sluipen. Handig als u de skywalk gaat bezoeken boven op de 16 verdiepingen hoge stationshal van Kyoto Central station.

Dag 14 Kyoto
De Zen tempel Ryoanji (vredige draak) heeft de oudste rotstuinen van Japan. Om de inwendige mens te versterken is een bezoekje aan de Nishiki Markt een aanrader. In de nauwe winkelstraat (de keuken van Kyoto) met zijn tientallen winkeltjes worden vele specialiteiten verkocht als pickles, Japanse zoetjes, sashimi, verse groenten enz. De markt is al eeuwen oud en vele winkels worden al generaties lang door de zelfde familie gerund.

In het Gion district heeft u bij het vallen van de avond goede kans de beroemde Geisha’s te spotten op weg naar hun afspraak. In dit sfeervolle centrum van de Kyoto verhuren wij enkele voormalige geisha woningen. Deze huisjes zijn nog in traditionele staat.

Dag 15 Kyoto
Neem eens de lokale trein naar Arashiyama, waar u de Tenryuji tempel kunt bezoeken. Ook deze staat op de werelderfgoedlijst. De tuin van de Tenryuji tempel was de 1ste plek van Japan, die als nationaal historisch monument werd aangemerkt. Bezoek daarna het Bamboebos en verbaas u over de hoogte die de bamboe kan bereiken. In de avond kunt u zien hoe de vissers met behulp van aalscholvers vissen vangen. Door het touw om hun nek kunnen de aalscholvers de vis niet doorslikken en moeten ze hem bij de visser inleveren.

Dag 16 Kyoto – Amsterdam

Familie reis Japan dag tot dag overzicht

Dag 1Vertrek uit Amsterdam
Dag 2Aankomst Tokyo
Dag 3Tokyo
Dag 4Tokyo
Dag 5Tokyo – Nikko – Ninja Edo Wonderland – Tokyo (optie)
Dag 6Tokyo – Hakone
Dag 7Hakone – Matsumoto
Dag 8Matsumoto – Osaka
Dag 9Osaka
Dag 10Osaka – Hiroshima
Dag 11Hiroshima
Dag 12Hiroshima – Kobe
Dag 13Kobe – Kyoto
Dag 14Kyoto
Dag 15Kyoto
Dag 16Kyoto – Amsterdam

Prijs van de familie reis Japan:

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

Prijs van bovenstaande reis:

De prijs van deze reis op basis van *** hotels (eenvoudige accommodaties) is:

vanaf 12 jaaronder 12 jaar
Bij 2 personen prijs per persoon€ 1760,-€ 1610,-
Bij 3 personen prijs per persoon€ 1725,-€ 1570,-
Bij 4 personen prijs per persoon€ 1690,-€ 1350,-

De prijs van deze reis op basis van **** hotels (comfortabele sfeervolle accommodaties) is:

vanaf 12 jaaronder 12 jaar
Bij 2 personen prijs per persoon€ 2140,-€ 1980,-
Bij 3 personen prijs per persoon€ 2110,-€ 1950,-
Bij 4 personen prijs per persoon€ 2080,-€ 1920,-

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– Alle treintrajecten en bussen zoals beschreven in de reis.
– Uitgebreide informatiemap met kaarten en vertalingen.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Japan.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Veerboten, lokale bussen en metro.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Reis en Annuleringsverzekering
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

familie reis Japan sushi iki Travels
familie reis Japan hakone iki Travels
familie reis Japan geisha kyoto iki Travels
familie reis Japan tokyo iki Travels
familie reis Japan kobe robot iki Travels
familie reis Japan kyoto torii iki Travels
familie reis Japan matsumoto iki Travels
familie reis Japan miyajima iki Travels
familie reis Japan mount fuji iki Travels
familie reis Japan osaka aquarium iki Travels
familie reis Japan namba osaka iki Travels
familie reis Japan cosplay tokyo iki Travels