Cultureel Japan reis, 14 dagen

Cultureel Japan reis

Tokyo – Matsumoto – Takayama – Shirakawago – Kanazawa – Kyoto

In een korte tijd ervaart u de vele tegenstellingen in het land van de Rijzende Zon. De beroemde steden Tokyo en Kyoto worden afgewisseld met authentieke bergdorpjes in de Japanse Alpen. Ook de natuur is in deze cultuureel Japan reis fantastisch.

  • Tokyo, het grootste winkelparadijs
  • Overnachting in traditionele boerderij
  • Gouden tempel in Kyoto

Deze individuele Japan reis op maat is te boeken vanaf €1.545,- inclusief transport, hotels en ontbijt.

Ook kunnen onze reizen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast of kan uw reis geheel op maat worden samengesteld.

reis cultureel Japan kaart iki Travels

Cultureel Japan reis dag tot dag

Dag 1 Vertrek vanuit Amsterdam/Brussel

Dag 2 Aankomst Tokyo
Tokyo heeft het !!! Heerlijk eten, moderne architectuur en kleine traditionele buurtjes. De Meiji-schrijn is beroemd en staat in het prachtige Harajuku park. De Shinto schrijn is gebouwd in 1920 ter ere van de keizer Meiji en keizerin Shoken die het land de moderne tijd in leidden.
De twee poorten (Torii) naar de schrijn zijn twaalf meter hoog en de grootste in Japan. Ze zijn gemaakt van prachtig cypressehout van 1700 jaar oud. De Harajuku wijk met zijn winkeltjes en eetstalletjes in Tokyo is een must! Hier komen op zondag vele jongeren om te zien en gezien worden in hun prachtige Cosplay-outfits in allerlei stijlen.

Dag 3 Tokyo
Heel vroeg in de ochtend is het mogelijk om te gaan kijken naar de grootste visafslag ter wereld, de Tsukiji markt. Een ervaring op zich en de sashimi is er wel erg vers. Breng zeker ook een bezoek aan het Edo Tokyo Museum en leer hoe het oude Edo zich ontwikkelde tot het moderne Tokyo. Om de stad echt goed te zien en te genieten van het uitzicht kunt u het Shinjuku Metropolitan Building bezoeken en naar de bovenste verdiepingen gaan. Met helder weer kunt u vanaf hier Mount Fuji zien.

In de Kabukicho buurt nabij het Shinjuku station is ook het red light district van Tokyo te vinden. Naast de vele winkels is de buurt vergeven van de love hotels, clubs, pachinko hallen, sexshops, barretjes en restaurantjes. Het leven begint hier pas na zessen en alleen al alle neonverlichting en reclames maakt een bezoek de moeite waard.

Dag 4 Tokyo
In de Ryogoku wijk in het noorden van Tokyo is het Sumo Stadion met ook in die buurt vele “Sumo Stallen”, Chanko restaurants en andere Sumo gerelateerde dingen. Sommige van deze stallen kunnen in de vroege ochtenduren worden bezocht van 06.00 uur tot hooguit 09.30 uur, daarna zijn de trainingen voorbij.

Natuurlijk bezoekt u de oude wijk Asakusa met de beroemde Sensoji tempel. Indien u daarna richting het Ueno Station loopt, kunt u hier onder het spoor verschillende 100 yen sushibarretjes vinden.

(Optioneel)
Tokyo – Nikko – Tokyo
U kunt deze dag ook gebruiken voor een dagexcursie naar Nikko. Dit kan in een internationale groep of op eigen gelegenheid. Nikko ligt op een 2 uur afstand van Tokyo en is beroemd om zijn tempels.

De Toshogu schrijn ligt in een prachtig natuurgebied en staat voor het Shintoisme dat streeft naar harmonie met de omgeving. Hier ligt het graf van Tokugawa Ieyasu (1543-1616), de man die met militaire middelen het land tot een eenheid heeft gemaakt. Hij heeft het stabiele Tokugawa-tijdperk ingeluid dat geduurd heeft tot 1868. Met de trein gaat u in de avond weer terug naar Tokyo.

Dag 5 Tokyo – Matsumoto
Ruim drie uur duurt de reis naar de provincie plaats Matsumoto, midden in de Japanse Alpen. Hier kunt u het “Zwarte Kraaien Kasteel” uit de Edo periode bezoeken. Het is een van de meest mooie, complete en originele kastelen van Japan. Ook komt hier de beroemde Wasabi vandaan. Wasabi is een scherpe specerij uit de Japanse keuken en wordt gemaakt van een op mierikswortel lijkende groene wortel. Het smaakt heerlijk in combinatie met sushi en andere visgerechten.

U kunt zich prima vermaken in de Nakamachi straat waar alle huizen in oude stijl zijn gerestaureerd. Veel winkeltjes, restaurantjes en barretjes maken het tot een levendig geheel. De handelaar Sakai Yoshiaki, een van de rijksten van de stad, begon driehonderd jaar geleden met het verzamelen van Ukiyo-e woodblok prints en andere kunstvoorwerpen. Zijn nakomelingen zette dit voort en nu bestaat de verzameling uit meer dan honderdduizend voorwerpen waar een deel van wordt tentoongesteld in het Japan Ukiyo-e museum.

Dag 6 Matsumoto – Takayama
Met de bus rijdt u in 2 uur door de bergen naar Takayama. Vooral de zoetigheden en de sake van Takayama zijn geprezen door de zuiverheid van het water. In dit oude stadje in de bergen lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. De Sannomachi buurt heeft vele oude straatjes met oude koopmanshuizen. Bezoek ook het oude Kusakabe huis, een voormalig pandjeshuis dat nu een museum is.

Dag 7 Takayama
Takayama is ook beroemd vanwege zijn festivals in het voor- en najaar. In de hal Yatai Kaikan kunt u enkele praalwagens gaan bekijken die gebruikt worden tijdens die festivals. Net iets ten noorden van het centrum bevind zich de straat (en wandelpad) langs de 12 tempels. De Takayama Jinya is het oude “stadhuis” en is nu een museum.

Dag 8 Takayama – Shirakawago
Shirakawago bestaat geheel uit oude traditionele “Ghasso – zukuri” huizen. Deze huizen hebben zeer stevige steile rieten daken van wel een meter dik. De daken moeten veel sneeuw kunnen dragen en bij regen moet het water er snel afstromen zodat het riet niet gaat rotten. Op de begane grond leefden grote families van 20 tot 30 personen. U overnacht hier in een echt “Ghasso – zukuri” huis inclusief een traditioneel diner.

Dag 9 Shirakawago – Kanazawa
Kanazawa ligt aan de Japanse zee, maar de uitlopers van de Japanse Alpen zijn vanaf de stad ook goed te zien. De Kenrokuen tuin is één van de drie mooiste tuinen van Japan en vrij toegankelijk voor iedereen. Het vroegere geisha district is goed bewaard gebleven en hier bevinden zich nu restaurants. Het Nomura huis is een oud huis van de samurai Nomura familie en is nu open voor het publiek

Dag 10 Kanazawa
Een rondleiding door de Ninja tempel geeft u inzicht in hoe de vroegere aanvallers werden gefopt met geheime deuren en valkuilen. Heel anders is het moderne “21th century museum of contemporary art”. Alleen al het ronde gebouw van dit museum is de moeite waard.

Dag 11 Kanazawa – Kyoto
Na 2 uur met de trein arriveert u in Kyoto. Deze voormalige hoofdstad van Japan is de tweede wereldoorlog vrijwel ongeschonden doorgekomen en is hierdoor het culturele hoogtepunt van deze reis.

Het Nijo Kasteel heeft een ouderwets bewakingssysteem bestaande uit krakende houten vloeren. Ook de muurschilderingen in dit kasteel zijn zeer verfijnd. De Kinkakuji ofwel gouden paviljoen is een van de belangrijkste trekpleisters van Japan. U kunt in plaats van in een hotel hier in een authentiek Japans huis (indien nog beschikbaar) verblijven.

Dag 12 Kyoto
De prachtige rotstuin van Zen tempel Ryoanji wordt misschien niet door elke westerling begrepen, maar deze stenen tuin vraagt meer onderhoud dan menig groene tuin. Om de inwendige mens te versterken is een bezoekje aan de Nishiki Markt een aanrader.

Vooral tijdens de lente bloesem in april zult u in Kyoto nog veel Japanners in traditionele kimono of yukata op straat en in parken aantreffen.

Dag 13 Kyoto
Na het ontbijt kunt u naar de Heian Tempel. Deze Shinto tempel met zijn dieprode kleur is zeer in trek bij stelletjes op hun huwelijksdag. Ook een bezoek aan de Kiyomizu-dera tempel, een houten boeddhistische tempel uit de achtste eeuw is de moeite waard. In de avond gaan kijken in het Gion-district is een must.

Een alternatief voor deze dag is een dagexcursie naar Nara. Ook Nara was ooit de hoofdstad van Japan en heeft vele tempels die op de werelderfgoedlijst staan. Verder telt de stad 6 universiteiten. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Todaiji tempel. Dit is het grootste houten gebouw ter wereld en herbergt een 15 meter hoge bronzen Boeddhabeeld.

Dag 14 Kyoto – Amsterdam/Brussel

Cultureel Japan reis dag tot dag overzicht

Dag 1Vertrek vanuit Amsterdam
Dag 2Aankomst Tokyo
Dag 3Tokyo
Dag 4Tokyo
Dag 5Tokyo – Matsumoto
Dag 6Matsumoto – Takayama
Dag 7Takayama
Dag 8Takayama – Shirakawago
Dag 9Shirakawago – Kanazawa
Dag 10Kanazawa
Dag 11Kanazawa – Kyoto
Dag 12Kyoto
Dag 13Kyoto
Dag 14Kyoto – Amsterdam

Prijs van de cultureel Japan reis:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf 1.545,- euro per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 1.545,–*** hotelseenvoudige accommodaties
€ 1.790,–**** hotelscomfortabele 4 sterren hotels
€ 2.765,–***** hotelsluxe 5 sterren hotels

Inbegrepen:
– Alle hotelovernachtingen inclusief ontbijt.
– Traditioneel diner in Shirakawago.
– Alle treintrajecten en bussen zoals beschreven in de reis.
– Uitgebreide informatiemap met kaarten en vertalingen.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Japan.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Veerboten, lokale bussen en metro.
– entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

reis cultureel Japan zen tuin iki Travels
reis cultureel Japan cosplay iki Travels
reis cultureel Japan sumo iki Travels
reis cultureel Japan tokyo mount fuji iki Travels
reis cultureel Japan takayama iki Travels
reis cultureel Japan takayama iki Travels
reis cultureel Japan shirakawago iki Travels
reis cultureel Japan Matsumoto iki Travels
reis cultureel Japan bentobox iki Travels
reis cultureel Japan Kyoto iki Travels
reis cultureel Japan Kyoto iki Travels
reis cultureel Japan Kyoto iki Travels

Vraag een gratis offerte aan

Wij staan klaar om voor u een geheel op uw eigen wensen afgestemde reis samen te stellen.

VRAAG OFFERTE AAN