iki island strandvakantie, 4 dagen

Tussen Kyushu en Zuid-Korea ligt Iki island. Iki island is een subtropisch eiland met veel natuur, witte zandstranden en natuurlijke warmwaterbronnen (onsen). Ook zijn er verschillende mogelijkheden tot het beoefenen van watersporten zoals snorkelen, duiken en surfen.

Het relaxte leven, de vriendelijke bevolking en de prachtige omgeving maakt Iki island een geweldige plaats op te bezoeken.

Deze Bouwsteen Japan geldt als aanvulling voor de Japan voorbeeldreizen of bij een Japan reis op maat. Het is niet mogelijk om Bouwstenen los te boeken.

Iki Eiland Bouwsteen

Dag 1    Fukuoka – Iki island Ontdek Iki island per fiets

Iki island ligt op slechts 2 uur varen met de veerboot van de stad Fukuoka. Het eiland is zo’n 140 kilometer in omtrek en daardoor perfect om te verkennen per (elektrische) fiets. Onderweg komt u naast prachtige natuur ook culturele bezienswaardigheden tegen zoals het Harunotsuji Park. Op dit stuk land is een deel van het koninkrijk uit de Yayoi Periode in originele stijl nagebouwd.

Na deze heerlijke fietstocht kunt u s ’avonds genieten van de specialiteit van Iki island: Iki Beef.

Dag 2    Iki island – Witte zandstranden en een onbewoond eiland

De witte zandstranden van Iki island zijn heerlijk om op te relaxen en om watersporten te beoefenen. Ohama Beach en Koyoshima Beach zijn populair onder de surfers, maar ook voor snorkelen en duiken kunt u op Iki island terecht. Het bekendste strand is Tsutsukihama Beach, een 600 meter lang wit zandstrand dat geliefd is onder zowel kinderen als volwassenen. In de zomermaanden zijn er eettentjes en barretjes geopend aan het strand en worden er barbecues gehouden.

Tatsunoshima, ook wel bekend als Dragon island, is een onbewoond eilandje vlakbij Iki island dat alleen te bereiken is met een kleine veerboot. Tatsunoshima is een uniek eiland met een prachtige omgeving van rotsformaties en azuurblauw water.

Dag 3    Iki island – Tempels en de apenrots

Op Iki island staan zo’n 150 tempels van elk formaat. De bekendste is de Ondake Tempel. U wordt door zo’n 230 stenen apenbeeldjes begroet en begeleid door de rode poort (Torii) en over het pad naar de tempel. De apenbeeldjes staan voor geluk. Vlakbij de tempel staat een uitkijktoren vanwaar u prachtig uitzicht hebt.

Breng ook een bezoek aan de Monkey Rock, een rotsformatie in de vorm van een zittende aap. Als u vanaf dit punt de heuvel oploopt heeft u nog weer een prachtig uitzicht over het eiland en de zee.

Bij de Ikinokura Sake brouwerij kunt u een rondleiding krijgen door het productie centrum en een proeverij bijwonen.

Dag 4    Iki island – Fukuoka

Met de veerboot vaart u terug naar de haven van Fukuoka.

U kunt er ook voor kiezen om een korte vlucht naar Nagasaki te nemen in plaats van de veerboot terug naar Fukuoka en vanaf daar uw reis door Japan voort te zetten. Dit kost 50 euro per persoon extra.

De prijs voor deze 4 daagse Iki Island Strandvakantie bouwsteen is € 550,– per persoon op basis van twee personen.

De prijzen kunnen afhankelijk van de dag (weekend) of seizoen variëren.

De prijs is inclusief :
– Drie overnachtingen inclusief ontbijt.
– Tickets voor de veerboot van Fukuoka naar Iki Island er terug.
– Instructies en informatiepakket.
– Onze agent in Japan is 24 uur per dag bereikbaar in geval van problemen.

Exclusief:
– Lokaal vervoer met bussen, metro, veerboot, taxi’s, huurfietsen.
– Gids en/of entreegelden.
– Overige maaltijden.
– Reis- en Annuleringsverzekering. (zie onder)

Iki Eiland bouwsteen Strand 2
Iki Eiland bouwsteen Dolfijn
Iki Eiland Bouwsteen Sake Brouwerij
Iki Eiland bouwsteen Apen
Iki Eiland bouwsteen Hutjes
Iki Eiland bouwsteen Excursie