Herfst reis Japan, 15 dagen

Herfst reis Japan

Tokyo – Nikko – Yudanaka – Matsumoto – Tsumago (Kiso vallei)- Kyoto – Mount Koya – Osaka

Voor mensen die van herfstkleuren houden hebben we een mooie herfst reis in elkaar gezet in het prachtige Japan. Oktober en november zijn in Japan zeer aangenaam om te reizen. De vochtige hitte is verdwenen en het weer is over het algemeen droog en zonnig.

  • Makaki apen in onsen
  • Herfstkleuren in tuinen Kyoto
  • overnachten in tempel Koyasan

Deze individuele Japan reis op maat is te boeken vanaf € 1.820,- inclusief transport, hotels en ontbijt. 

herfst reis Japan kaart iki Travels

Herfst reis Japan van dag tot dag

Dag 1 Vertrek uit Amsterdam

Dag 2 Aankomst Tokyo
Tokyo heeft het ! Met maar liefst 320 Michelinsterren kunt u direct aan een culinair avontuur beginnen. De metropool staat met 19 driesterren restaurants absoluut aan de top. Een andere topper is de Tokyo Skytree toren. Op 450 meter hoogte heeft u een prachtig uitzicht over Tokyo en ziet u ook Mount Fuji liggen.

In Electric City, ofwel akihabara, is het leuk rondstruinen door de discount elektronica winkels. Hier is echt alles te koop. Vlakbij bevinden zich onder het spoor diverse 100 yen sushibarretjes, waar de sushi op bestelling gemaakt wordt.

Dag 3 Tokyo
Heel erg vroeg in de morgen kunt u een bezoek brengen aan de grootste vismarkt ter wereld, de Tsukiji vismarkt. Indrukwekkend is het juiste woord. De prachtige Meiji Schrijn is beroemd en berucht, het schitterende park er omheen wordt in november door vele mensen bezocht vanwege de herfstkleuren.

De Harajuku wijk in Tokyo is niet alleen bekend om de aangrenzende Meiji Tempel met zijn prachtige park. Hier komen vele jongeren om te zien en gezien worden in hun prachtige Cosplay-outfits in allerlei stijlen. U zult zich hier niet vervelen want er valt veel te zien in dit district met zijn vele winkeltjes en eetstalletjes.

Dag 4 Tokyo (optie Kamakura)
Op een uurtje afstand van Tokyo ligt Kamakura, een stadje aan zee met prachtige beboste heuvels en vele oude tempels. Kamakura was de hoofdstad van Japan van 1185 tot 1333. Vandaag de dag heeft het stadje 19 Shinto tempels en 65 Boeddhistische tempels inclusief twee van de oudste Zen kloosters van Japan. Al de tempels zijn verbonden met wandelpaden door de bossen,de heuvels en via het strand. De Daibutsu is de grote bronzen Boeddha van 13,35 meter hoog uit het jaar 1252. Evenals zijn collega in Nara zat deze Boeddha oorspronkelijk binnen in een tempel maar een Tsunami maakte daar in 1495 korte metten mee.

Dag 5 Tokyo – Nikko
Nikko is één van de beroemdste tempelstadjes van Japan midden in een uniek natuurgebied. Nadat u de prachtige tempels en schrijnen van Nikko heeft gezien bezoekt u het entertainment park Ninja EdoWonderland. Dit Thema park laat u op een prettige manier het oude Edo (nu Tokyo) ervaren in een buitenlucht museum met diverse shows.

Dag 6 Nikko – Yudanaka
Vandaag reist u met de Shinkansen naar de Japanse Alpen. Onderweg maakt u een stop in Obuse. Dit oude stadje heeft vele musea en is ook beroemd vanwege de lokale Sake. Er is een Japanse lampen museum, keramiek museum en het museum van Hokusai, volgens sommigen een van de grootste artiesten van Japan. Met de trein gaat u door naar sfeervolle Yudanaka.

Dag 7 Yudanaka
Vanaf uw Japanse Ryokan of Minshuku is het ongeveer twintig minuten lopen naar de Jigokudani Hot Spring en dat is waar de apen in bad zitten en spelen langs de rivier. Verder kunt u rondwandelen en genieten van de natuur en de dorpjes in de prachtige omgeving voordat u weer gaat badderen in de hete onsens van uw Ryokan of Minshuku.

Dag 8 Yudanaka – Matsumoto
In Matsumoto bevindt zich één van de mooiste authentieke Samurai kastelen van Japan, “het Zwarte Kraaienkasteel”. Ook de tuin rondom het kasteel staat bekend als een unieke kasteeltuin met een traditionele rode brug.

Ongeveer 300 jaar geleden startte een van de rijkste handelaren van de stad, Sakai Yoshiaki, met het verzamelen van de zogenaamde “Ukiyo-e woodblock prints” en andere kunst. Een deel van deze populaire prints is te zien in het Japan Ukiyo-e Museum. Enkele van de grote vroegere artiesten zijn Suzuki Harunobu, Katsushika Hokusai en Ando Hiroshige.

Dag 9 Matsumoto – Tsumago
De Kiso Vallei was onderdeel van de oude Nakasendo Trail uit de Edo periode. Deze weg is bekend vanwege zijn oude poststadjes en liep van Kyoto door de bergen naar Edo (het huidige Tokyo) en werd gebruikt door de Samurai en de kooplieden. Samurai en plaatselijke heersers (Daimyo’s) waren verplicht eens in de twee jaar een aantal maanden in Edo te “verblijven” op verzoek van de Shogun.

Tsumago heeft zich verplicht alles nog in de oude originele stijl te behouden. Oude herbergen, huizen en pakhuizen mogen niet worden gesloopt. Toch lijkt het niet op een openlucht museum omdat er gewoon mensen wonen en werken zoals al eeuwen het geval is. U overnacht hier in een oude traditionele minshuku.

Dag 10 Tsumago – Kyoto
Kyoto is de culturele hoofdstad van Japan en is in het verleden ook de officiële hoofdstad geweest. U hoeft niet alle 2000 tempels van Kyoto te bezoeken, maar er zijn er toch een paar die u eigenlijk niet over kunt slaan. Ook het oude Nijo-jo kasteel met zijn piepende vloeren en prachtige Chinese schilderingen mag u niet missen.

Het moderne centraal station van Kyoto is indrukwekkend, zeker vanwege de enorme trappen. Vanaf het dak heeft u een prachtig uitzicht en ziet u hoe Kyoto is omringd door bergen in de meest prachtige kleuren. 5 Minuten hier vandaan bevindt zich de Fushimi Inari-taisha Schrijn met zijn duizenden oranje/rode poortjes (Torii’s)

Dag 11 Kyoto
De Zen tempel Ryoanji (vredige draak) heeft de oudste rotstuinen van Japan. Om de inwendige mens te versterken is een bezoekje aan de Nishiki Markt een aanrader. In de winkelstraatjes met zijn tientallen winkeltjes worden vele specialiteiten verkocht als pickles, Japanse zoetjes, sashimi, verse groenten enz. De markt is al eeuwen oud en vele winkels worden al generaties lang door de zelfde familie gerund.

In het Gion district heeft u bij het vallen van de avond goede kans de beroemde Geisha’s te spotten op weg naar hun afspraak. In dit sfeervolle centrum van de Kyoto verhuren wij enkele voormalige geisha woningen. Deze huisjes zijn nog in traditionele staat.

Dag 12 Kyoto
Neem eens de lokale trein naar Arashiyama, waar u de Tenryuji tempel kunt bezoeken. Ook deze staat op de werelderfgoedlijst. De tuin van de Tenryuji tempel was de 1ste plek van Japan, die als nationaal historisch monument werd aangemerkt. Bezoek daarna het Bamboebos en verbaas u over de hoogte die de bamboe kan bereiken.

Dag 13 Kyoto – Mount Koya
Met de trein gaat u naar Mount Koya, waarbij het laatste stukje met een kabeltrein steil omhoog gaat. Hier staat op een hoogte van 1000 meter boven zeeniveau de Kongobuji tempel, hoofdkwartier van de Koyasan Shingon sekte van het Japanse Boeddhisme. Op het terrein staat ook het mausoleum van Kukai, een Japanse monnik, wetenschapper, dichter en stichter van de sekte die leefde van 744 tot 835.

Het mausoleum is omgeven door de grootste begraafplaats van Japan. Mount Koya wordt gezien als de heiligste plaats van Japan. U overnacht hier in een klooster en geniet van een traditioneel vegetarisch diner en ontbijt, geserveerd door de monniken.

Dag 14 Mount Koya – Osaka
Bezoek in Osaka zeker het grootste aquarium ter wereld. Tussen de enorme Mantaroggen en tonijnen zwemt een 4,5 meter lange walvishaai rondt. Ook de grote Japanse diepzee krabben zijn hier te bewonderen.

Zowel huisvrouwen als koks van top-restaurants doen hun boodschappen op de Kuromon markt, de grootste voedselmarkt van Osaka. Voor alle materialen en hulpstukken om dat voedsel te bereiden moet u op de Doguyasuji markt zijn. In de America Mura street komt u heel veel jongeren tegen met de prachtigste modestijlen, kapsels, piercings, tatoeages etc. In het aangrenzende Namba district kunt u nog een laatste avondje gaan stappen in deze bruisende stad.

Dag 15 Terugvlucht Amsterdam

herfst reis Japan dag tot dag overzicht

Dag 1Vertrek uit Amsterdam
Dag 2Aankomst Tokyo
Dag 3Tokyo
Dag 4Tokyo
Dag 5Tokyo – Nikko
Dag 6Nikko – Yudanaka
Dag 7Yudanaka
Dag 8Yudanaka – Matsumoto
Dag 9Matsumoto – Tsumago
Dag 10Tsumago – Kyoto
Dag 11Kyoto
Dag 12Kyoto
Dag 13Kyoto – Mount Koya
Dag 14Mount Koya – Osaka
Dag 15Terugvlucht Amsterdam

Prijs van de herfst reis Japan:

Afhankelijk van de reisperiode is deze zeer complete reis al te boeken vanaf 1.820,- euro per persoon op basis van een 2 persoonskamer.

Verschillende manieren van reizen

Vele mensen, vele wensen, en dus ook vele manieren van reizen. De een gaat voor eenvoudig maar goed, de ander is naast goed ook gesteld op luxe. Daarom hebben we in onze reizen verschillende prijsklassen opgenomen.

€ 1.820,–*** hotelseenvoudige accommodaties
€ 2.190,–**** hotelscomfortabele 4 sterren hotels
€ 3.075,–***** hotelsluxe 5 sterren hotels

Inbegrepen:
– Alle overnachtingen inclusief ontbijt.
– 5 x Diners in respectievelijk Nikko, Yudanaka,Tsumago en Mount Koya.
– Alle treintrajecten zoals beschreven in de reis inclusief de snelle Shinkansen.
– Een Japan Railpass voor 7 dagen.
– Uitgebreide informatiemap met kaarten en vertalingen.

Niet inbegrepen:
– Internationale vlucht naar en van Japan.
– Transfers van en naar de luchthavens.
– Overige maaltijden.
– Entreegelden, eventuele gewenste gidsen.
– Veerboten, lokale bussen en metro.
– Reis en Annuleringsverzekering.
– Administratiekosten € 25,– p.p. (Maximaal € 50,– per dossier)
– Calamiteitenfonds € 2,50 per dossier.

herfst reis Japan herfstkleuren iki Travels
herfst reis Japan herfstkleuren iki Travels
herfst reis Japan tokyo iki Travels
herfst reis Japan kabuki iki Travels
herfst reis Japan kiso vallei iki Travels
herfst reis Japan geisha kyoto iki Travels
herfst reis Japan kyoto iki Travels
herfst reis Japan matsumoto iki Travels
herfst reis Japan mount koya iki Travels
herfst reis Japan osaka iki Travels